Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
Tonofenfabrik Müzesi
Share 16 April 2018

Tasarım: Heneghan Peng Architects

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eski Tonofenfabrik (Kil Fırın Fabrikası), Almanya’nın Lahr tarihi merkezinde, ortaçağ kalesi “Storchenturm” ve ortaçağ şehir duvarının kalıntılarına yakın bir konumda yer almaktadır. Tamamen bozulma tehlikesiyle, tarihi eser olarak tescillenen bina, şehir parkındaki eski müzenin bir şekilde Lahr’ın tarihi ve mirasını içeren turistler ve bölge sakinleri için bir hedef oluşturmak amacıyla bu stratejik kentsel konumu kullanan bir Kent Müzesi olarak yeniden keşfedilmiştir. Eski endüstriyel tuğla bina sadece modern bir müzeye dönüştürülmedi, ama biraz eksik olan “L” şekilli hacim eski ve yeni bir tutarlı bir topluluk oluşturan yeni bir merdiven kulesiyle tamamlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kırmızı betonla kaplanmış yeni merdiven kulesi sadece sergi boyunca yeni bir dikişsiz döngü oluşturmaz, aynı zamanda mevcut bina ve baca ile birlikte topluluğun hızla ayrılmaz bir parçası haline gelen kentsel alanda oldukça tanınabilir, neredeyse ikonik bir varlığa dönüşmesini sağlar.

 

 

Lahr’ın çok katlı tarihinin ve bina içindeki sakinlerinin sunumuna ek olarak, müzeyi çevreleyen kamusal alanın yeniden geliştirilmesi, nihayet kentin tarihi yapısını tamamlayarak, Lahr’ın merkezinde önemli tarihi tabaka ve yapıların bir kez daha okunaklı hale gelmesini sağlamıştır. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binanın tasarımı, kuzey cephesinde yeni oluşturulmuş iki açıklıktan yararlanarak giriş katını kentsel plazaya doğru genişletirken, giriş katını oluşturmak için sokak köşesindeki tarihi kapıyı açar. Şehir ve bina arasındaki bu geçirgen arayüz, şehir içinde sadece bir müze değil aynı zamanda yerel karşılaşma ve etkinlikler için oldukça sık rastlanan bir yer olan önemli bir destinasyon oluşturuyor.

 

 

İç ve kamusal alan arasındaki bu güçlü bağlantıyı sürdürmek için, zemin kat yerleşimleri özellikle fuaye, kafe ve küçük müze dükkanı gibi kamusal işlevleri destekler. Buna ek olarak, kalıcı sergi bölümleri, insanları davet etmek için iştah açıcı olarak davranan bu biletli olmayan alanda sergilenmekte ve böylece şehrin tarihi özellikleri, daha da kamusal alana taşınmaktadır. Merdiven kulesi, ziyaretçiye sergi boyunca rehberlik eden ve kırmızı beton cephenin biçimsel tezahüründe dışa eklemlenen net ve sezgisel bir dolaşımın sağlanmasında büyük rol oynamaktadır.

 

 

 

 

 

 

Müzede, iki karşıt yaklaşım, tasarımı karakterize ediyor: Tarihi sanayi binasındaki sergi alanları, mevcut kumaşın ve karakterinin azami ölçüde korunması için özenle restore edildi ve kısıtlandı. Odak, MuseoConsult ve Studio Kernland tarafından tasarlanan serginin yapıtlarının renkli çeşitliliğinin sergilenmesine odaklanıyor.

 

 

Pigmentli betonu ve korkulukları ile tavanların keskin metalik geometrisini birleştiren yeni dolaşım alanı, dış görünüşünün resmi dilini sürekli kılar ve serginin parlak beyaz odalarının aksine, mekansal bir deneyim yaratır. serginin yoğunluğu arasında azaltılmış duyusal deneyimin bir dinlenme noktası olarak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baden Württemberg Müzeleri Birliği başkanı Jan Merk, toplumun önde gelen kurumları tarafından yönetilen federal devletin müze binasındaki yapının önemini vurguladı. Projeyi geleneksel ve Modern’in toplanması, korunması ve iletilmesi için bir misyonun misyonunu yerine getiren ve aynı zamanda katılım için bir bilgi havuzu, eğlence makinesi ve platformu olarak görev yapan Geleneksel ve Modern’in başarılı bir kombinasyonu olarak tanımladı.

 

 

 

 

MİMARİ:  Heneghan Peng Aechitects
Takım:

 
Shih-Fu Peng
Andreas Dopfer
Kathrin Klaus
Johanna Dreier
Seyhan Özgen

 

 

Danışmanlar:

 
Justies Rünzi Architekten
Stüdyo Kernland
Yapısal Mühendisi: Göppert Ingenieure
VERTEC
Ingenieurbüro Bartel

 

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com

Çeviri: Mimdap

 

1 Yorum
  1. Bağlam, bağlam, bağlam… Nasıl mı olur, böyle olur. İlişki, böyle kurulur. Alkış.

    perran su | 17 April 2018


Yorum yazmak için


Shenandoah Evi Batı Virginia’nın Mavi Sırt Dağları’nın eteklerinde yer almaktadır. Hem bir ikamet yeri hem de yazarın, hem manzara içinde samimi cep bahçeleri yaratacak hem de dağların muhteşem manzaraları için avantaj sağlayacak şekilde tasarlanmış bir çekilme olduğu düşünülüyor.                       Yer: Lexington, Virjinya Proje durumu Kurullarda [...]
ARŞİV
Subscribe