Tasarım: Olson Kundig
Washington State Üniversitesi’ndeki yeni Ürdün Schnitzer Sanat Müzesi, Inland Kuzeybatı bölgesinin sanatını üniversite yaşamında ön plana çıkarıyor. Tasarım Sorumlusu Jim Olson, ilgi çekici ve ilham verecek cesur bir görsel çekiciliği olan bina yaratmayı amaçladı. Sonuç olarak, WSU’nun imzadı kıpkırmızı kırmızısı ile eşleşmesi için hazırlanmış olan yansıtıcı cephe, müzeyi Pullman, Washington kampüsünün kalbinde sanat için bir işaret olarak konumlandırıyor.

 

 

 

 

WSU’nun eski kamu güvenliği binasında yer alan yeni müze, toplam 16.000 metrekarelik genişletilmiş yere oturum izi için eski yapının bir kısmını içeriyor. Tasarım iki ayrı bölümden oluşuyor: Birincisi, müzeye resmi olmayan bir giriş olarak hizmet ediyor ve geçici sergiler ve etkinlikler düzenlemek için esnek, rahat bir alan işlevi görüyor. Cam panel garaj kapısı, daha büyük kampüse açılan alanı açarak öğrencileri toplamaya teşvik ediyor.

 

 

 

 

 

İkinci alan, resmi galerileri barındıran ve kıpkırmızı cepheyle kuşatılmış, iklim kontrollü bir alan olan “Crimson Cube”. Yansıtılmış cam cephe, sanatın varlığını ilan ettiği kadar, sürekli değişen bir görsel etkileşim yaratarak, yapıyı kampüse yansıtır ve örer. İlham vermek ve meşgul olmak – tıpkı Kıpkırmızı Küp’ün – içinde barındırdığı sanat gibi – gökyüzünü, kampüsünü ve öğrencilerini yansıtmaktadır.

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir