Meksika’da Dönüştürülen Bina… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Meksika’da Dönüştürülen Bina…
Share 6 Nisan 2018

ARCHETONIC, son derece modern bir görünüm kazandırılan Meksika’daki bir evi günümüze taşıdı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARCHETONIC mimarları, Meksika’nın önceden var olan altyapısından etkilendiler. Bu da onları, Lomas de Chapultepec’te bulunan bir evi geri dönüştüren ve aslında 50’li yıllarda inşa edilmiş olan U125’i tasarlamaya yönlendirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu binanın potansiyelini gördüler ve firmanın genel merkezine dönüştürme vizyonu ile işe sarıldılar. Evi korudu, ona katma değer ve son teknoloji bir görünüm kazandırdı.

 

 

Aslen 300 metrekarelik üç kat halinde bulunan eve müdahale edildi, dönüştürüldü ve uzatıldı. Bugün dört katlı 604 m2’lik bir ofis programına ve bir terası barındırıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evin kültür mirası değerini düşünmek, tasarım süreci için bir rehber niteliğindeydi. Önceden var olan alan ile müdahaleleri arasındaki uyumu sağlayarak, özgün özünü koruyan oranlar, açıklıklar, erişim ve hacimlere saygı duyuyorlardı.

 

 

Üç metal plaka çatısı, evin altındaki oranlara değinmektedir ve bu çatılar arasında gergin bir metal örgü, binaya ayrık, temiz ve zarif bir görünüm kazandırırken, geceleri aydınlatmanın daha karmaşık karakteristiğini ortaya koymaktadır. .

 

 

 

 

 

 

 

İçinde, her seviyede farklı sanat eserleri barındıran projeler, ARCHTONIC’in çalışma alanlarının özellikle Meksikalı olmak üzere birçok sanatçının yeteneğini sergilemesini istemesi gerçeğiyle ilgilidir.

 

 

 
Editör: Nick Myall
Kaynak: WAN
Çeviri: Mimdap

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org