Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
De La Canardière Konutu
Share 4 April 2018

Tasarım: Atelier Boom Town

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu rezidans, bir kız ve erkek kardeşin özel günlerde bir aile olarak buluşmasını ve doğa ile temas halinde dinlenmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Bu proje, bir gölün kıyıları boyunca, bir ağaçlık alanda, anlamlı derecede tutarlı bir eğime sahip olan Laurentians’da filizlenmiştir. Gölün kuş bakışı sunan bu yükselti, bu mimari konseptin gelişmesi, birbirini kesişen iki alanın harmanlanması yoluyla toprağın tutulması için bir omurgadır. Şekillerinin ayrıştırılması, manzara ile bütünleşmeyi mümkün kıldı. Kuruluşu, yolların içeriye doğru uzandığı bir alan boyunca bir devrenin parçasını oluşturur ve etraftaki manzaraya doğru gözlem noktaları gibi görüşlerin yaratılmasını sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belirgin bir üçgen çatılı evinin şeklini alan üstteki alan, bir dirsek boyunca göle bakarken alt alan eğime tutunur. Her iki bölge de dikey sirkülasyona ve aşağıdaki giriş holüne giden kesişme noktalarında dilimlenir. Bu pivot boşluk, tüm iç sirkülasyon alanını düzenler ve binanın çekirdeğinin dışarıya bağlanmasını sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alt kat düz çatılar ve çok geniş açıklıklar ile daha çağdaş bir şekle sahiptir. İki katlı olarak düzenlenmiş olan yaşam alanı, gölün manzaralarını görmekten yararlanmaktadır. Bir ucunda büyük bir ekran barınağı alt alanı tamamlar. Diğer ucunda çatıda geniş bir teras düzenlenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dışardan, renkler ve hammaddeler, projenin, toprağa saygılı, çevresiyle uyumlu, tam bir nüans içinde ortaya çıkmasına izin verir. Siyah ahşap dış kaplama, bileşimi bir çinko çatısı altında birleştirir. Gölden gözlemlenen, bir cennet izlenimi verir. Karanlık yapıyı bir bütün olarak aydınlatan açık renkli ahşap bölümler, bir fırtınanın ardından bulutların arasından geçen güneş ışınlarına benzeyebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Yer: Val-Morin, Québec, Kanada
Proje durumu: İnşa edilmiş
Tamamlanma: 2017
Boyut: 350 m2

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Yamaçtan manzarayı bu kadar iyi hissettiren ve bu kadar basit bir planla minimalist etkiyi sakin bir şekilde veren tasarım çok iyi.

    nurettin yüzbaşıoğlu | 17 April 2018


Yorum yazmak için


Shenandoah Evi Batı Virginia’nın Mavi Sırt Dağları’nın eteklerinde yer almaktadır. Hem bir ikamet yeri hem de yazarın, hem manzara içinde samimi cep bahçeleri yaratacak hem de dağların muhteşem manzaraları için avantaj sağlayacak şekilde tasarlanmış bir çekilme olduğu düşünülüyor.                       Yer: Lexington, Virjinya Proje durumu Kurullarda [...]
ARŞİV
Subscribe