Amdavad Ni Gufa - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Amdavad Ni Gufa
Share 8 Mart 2018

Tasarım: Vastushilpa Consultants

 

 

 

 

 

 

 

Amdavad Ni Gufa, bir sanatçı ve mimar arasındaki işbirliğini göstermek için tasarlandı. Sanatçı Maqbool Fida Husain’in eserlerini barındıran bir yeraltı galerisi olan Doshi’nin tasarımı, projeden otuz yıl önce gerçekleşen ikisi arasındaki bir tartışmadan ilham aldı. İklime bir cevap ve ara boşlukların faydaları hakkında yapılmış bir çalışmaydı.

 

 

 

 

 

 

Peyzajı ve girişi tasarlarken, mimar binayı genişletilmiş dünyaya bağlar.

 

 

Tasarımcı, “Sanat galerisi olarak tasarlanan Amdavad Ni Gufa, bilgisayar destekli tasarımın olağandışı birleşimi, mobil ferro-çimento formlarının ve işçiliğin atık ürünleri ve yerel el sanatları yapan kişiler tarafından kullanılmasından dolayı dönüştürülmüş ve yaşayan bir organizmaya ve sosyokültürel merkeze dönüştü.” demektedir.

 

 

 

 

 

 

“Gufa’nın biçimi ve alanı, ışık ve hatıraların gizemlerini canlandırıyor. Bir sanatçı ve bir mimar arasındaki zorluklar en beklenmedik olanı doğurur. Yaygın olmayan şeylerin araştırılması, temel soruların ortaya çıkması anlamına geliyordu – işlev, mekan ve teknolojinin anlamı – yapı ve biçim arasında. ”

 

 

Porselen mozaik karolar, güneş ışığını yansıtır ve ısıyı hafifletir, kaplumbağan esinlenmiş yapı, çatısını örter ve aşağıdaki mağara şeklindeki iç mekanları barındırır.

 

 

 

 

 

 

Kabuklar takviye çubuklarından ve çimento kaplı ağdan el yapımıdır. Bu, sıkıştırılmış vermikülit ile kaplanır ve onu mozaik parçaları takip eder.

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 

1 Yorum
  1. Bu yapım sitili ile kentsel alanda çok kolay ve çok elverişli yarı kapalı mekânsal düzenlemeler yapılabilir.

    ferdane yeşil | 8 Mart 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org