Tasarım: Studio Libeskind

 

 

 

 

Pricewaterhouse Coopers, CityLife’daki Libeskind Kulesi’nin tek kiracı olacak. Libeskind Tower, en yeni yapı ve çevresel sürdürülebilirlik kriterlerine uygun olarak oluşturulmuş ve yeni Milano silüetinin en tanınmış binalardan biri haline getirilmiştir. Kule, müşteriler için 3.000 profesyonel, 500 personel ve dört servis hattı barındıran CityLife ana planının ticaret bölgesini tamamlayacak.

 

 

 

 

 

 

 

“Zaha Hadid ve Arata Isoza’nın iki kulesinden ve CityLife Alışveriş Bölgesi’nin açılışından sonra Libeskind Kulesi’nin hayata geçirilmesi, şehre geri verilen şeylere ek olarak CityLife projesinin sonuçlandırılmasına yönelik atılmış bir adım daha ortaya çıkıyor” dedi Armando Borghi, CityLife’ın CEO’su.

 

 

 

 

 

 

PwC Kulesi, paylaşım ve işbirliğini teşvik eden bir organizasyon kültürünü ifade eden modern, heyecan verici ve yenilikçi bir mekan sunan, mevcut teknoloji tarafından izin verilen en düşük çevresel etkiye sahip yapı haline gelecektir PwC’nin tercihi, kadrosunun her kademede yer aldığı bir anketten kaynaklanmaktadır: bu profesyonellerin ihtiyaçlarını dinlemek, sürekli değişen bir mesleğe uygun alanlar ortaya çıkmıştır. Tower, güvenlik için en gelişmiş konseptleri ve yenilikçi teknolojiyi entegre edecek şekilde tasarlanmış ve PwC’nin kurumsal refah stratejileri için uzun vadeli bir taahhüdü ortaya koymuştur.

 

 

Yaklaşık on teklifi yakından değerlendirdikten sonra, en son üç projede karara varılmıştır: teknoloji, yenilikçi çalışma modelleri, sürdürülebilirlik ve yaşam kalitesine olan bağlılık arasındaki etkin entegrasyon.

 

 

 

 

 

 

PwC Kulesi, 2016 yılında başlayan ve yeryüzündeki üç yer altı katının başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından önümüzdeki birkaç ay içinde inşaata başlayacaktır ve nihai tamamlanması ise 2019 yılı sonunda tahmin ediliyor.

 

 

PwC Kulesi, bir prizmada gelişen dikey şekli için “Kavisli Bir” olarak planlama aşamasından bu yana ideal bir alanı kapsayan bir kürenin bir parçası olan, en büyük Milano yaya bölgesi olan “Tre Torri Meydanı” nı kucaklayan, ve Avrupa’nın en büyüklerinden biridir. Binanın Domodossola Meydanı’na geri dönmesi ve 2018 yılının ikinci yarısından itibaren yeni Generali’nin ofislerini barındıracağı iki ikonik CityLife Kulesi, Allianz ve Hadid Kulesi tarafından işgal edilen Isozaki Kulesi’nin yanına gelecek.

 

 

 

 

 

 

 

PwC Kulesi’nin yapısı 175 metre yüksekliğinde 31 kat, 28 idari ofis ve 33.500 mq’tan fazla yüzey ile sonuçlanacak. Kule’nin üst kısmı, Kule konsepti için kritik olan küresel eğilimi kapatacak geniş bir cam yapı olan “Taç” olacak.

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir