Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
“KİLOMETRE TAŞI”
Share 5 February 2018

Tasarım: MVRDV
Avrupa, tanınmak için yarışan binlerce küçük kasabadan oluşur. Avrupa’nın geleceği için güçlü bir enerji yaratabilen güzel ve kullanışlı bir güç gerekmektedir. Bu kasabalardan biri Esslingen am Neckar’dır. Almanya’nın güneyinde, Stuttgart bölgesinde yer alan bir şehirdir. Şimdi; Esslingen’de, çeşitli endüstriyel geçmişi olan eski bir nakliye deposu olan “Neue Weststadt” da yeni bir ofis binası gerçekleştirilecek. Saarbrücken’de bulunan bir geliştirici olan RVI ile birlikte MVRDV, kasaba ve gelişmeleri “kristal kaya” na dikkat çekecek olan kent için yeni bir Milestone tasarlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

“Blok E” olarak resmen bilinen yeni karma kullanımlı ofis binası, bir üniversiteyi, konut gelişmelerini ve perakende satış mağazalarını daha da ağırlayacak olan bu yeni geliştirilen ilçe merkezini belirler. MVRDV’nin hedefi, Esslingen şehrini gösteren bir bina oluşturmak ve aynı zamanda çevre ve kullanıcılarına açılmaktır. Trenle geçen insanlara ve ‘Here We Are’ tepelerinden şehre bakanlara gururunu, tarihini ve geleceğini göstermek hedef olarak düşünülmüştür.

 

 

 

 

 

Cephe, Esslingen sınırlarını ve manzara topografyasını izler ve bir “Esslinger Odası” oluşturan bir dizi pikselle bölünür.. Bir dizi merdiven, teras ve platform ortaya çıkmakta ve diğer tarafa götürmekte ve ziyaretçilerin üzüm bağlarının ve çevresindeki tepelerin manzarasının keyfini çıkarabileceği şehir merkezi biçiminde bir bakış açısına ulaşılmaktadır.

 

 

 

 

 

Cephe, kısmen yansıtılmış olarak tasarlandı; fritt cam, çevre, kasaba, tepelerden aynalı yüzeyleri ile yasıtma yapacak, Esslingen ve çevresindeki bölgelerin piksel haritalarını gösterecektir. Her piksel, şehrin hikayelerini ve sakinlerini içeren farklı bilgiler taşır. Bir akıllı telefon uygulamasıyla birlikte, kentin halk kütüphanesini oluşturarak zenginliğini keşfedebilirsiniz. Zemin katta, kenti bina ile buluşturan ve bir restoran, kafe ve toplantı alanları da dahil olmak üzere kamuya açık olanaklar temin eden önündeki kamusal meydana açılıyor. Üst katlarda ise, sağlıklı bir iş-yaşam dengesi yaratmak için modern ofis alanları oluşturulmuştur.

 

 

 

 

 

Aksine, gece, yapı, cepheden aydınlatılan, Esslingen için olağanüstü bir atmosfer yaratan bir belirteç olur. Bu da binayı halkın önünde kolayca toplandığı ve şehrin sonraki kilometre taşı için yeni buluşma noktası haline getiriyor.

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


Tasarım: Lewis + Whitlock, Sweet Sparkman Architects                         Kotler-Coville Cam Köşkü, John ve Mable Ringling Müzesi Kampüsü’ne en son katmandır. Cam Köşk’ün tasarımı, sanata hizmet eden yenilikçi mimari yaratmanın Ringling geleneğini sürdürüyor. Bu imza galerisi, Ringling’e gelen ziyaretçileri selamlayan tarihi Gate House’a bir kontrast [...]
ARŞİV
Subscribe