Tasarım: MVRDV
Silhouette, lüks daireler, spor merkezi, esnek çalışma alanları, etkinlik alanı ve gökyüzü terası olacak 52.000 m2’lik bir komplekstir. En üst katlar, çeşitli konfigürasyonlarda ve boyutlarda daireler barındırır, en büyük köşeler her yönde panoramik görüntüler sağlayan mekanlara sahiptir.

 

 

 

 
Yeraltı programlarında bir süpermarket ve hem ticari hem de konut otoparkı da bulunmaktadır. Modüler bir sistem binanın şeklini ve iç mekan tipolojilerini çeşitlendirirken, aynı zamanda hem kompakt hem de geniş daireler sağlar. Binanın hacmi, farklı girişler ve şehrin görüşlerini güçlendiren eğimli bir çatı manzarası yaratmak için şekillendirilmiş ve çeşitlenmiştir. Cephe üstünde ve altındaki heykel kesikleri yerinde olması gereken işleve veya içindeki boşlukta sağlanması gereken belirli kaliteye göre oyulmuştur.

 

 

 

 

 

Yükseklik paterni, cephe içindeki konumlarına yanıt veren çeşitli pencere boyutlarıyla manipüle edilir. Kırmızı seramik cephe, binalarda genel kütle oluşturma ile diyalog içinde küçük boyutlu bir pencere gradyanına sahiptir. Cephedeki belirgin kırmızı renk, yalnızca komşu yapılandırmacı binayı kastetmekle kalmıyor, aynı zamanda yaşamak için sıcak bir mekan olarak karakterini teyit ediyor.

 

 

 

 

Bu mimari konsept en iyi teklif olarak seçildi ve GK Osnova tarafından yapılan kapalı yarışmayı kazandı.

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir