PGA TUR Genel Merkez Binası - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
PGA TUR Genel Merkez Binası
Share 31 Ocak 2018

Tasarım : Foster + Partners

 


Florida’daki Ponte Vedra Plajı’ndaki yeni PGA TOUR merkezi için tasarımlar kamuoyuna açıklandı. Foster + Partners tarafından tasarlanan yeni bina, çevredeki yeşil manzara ile etkileşim kurarak ve çalışanları, oyuncuları ve ziyaretçileri için canlandırıcı ve ilham veren bir ortam yaratarak PGA TOUR’un değerlerini ortaya koyar.

 

 

 

 

 

Sawgass’ta TPC’deki Clubhouse’un güneyinde bulunan yeni 187.000 metrekarelik merkezi, yemyeşil peyzaj içinde yer alacak ve büyük bir tatlısu gölü ile çevrili olacak ve THE PLAYERS Stadyum Kursundaki ikonik ‘Island Green’ 17. deliğini yansıtılacaktır. PGA TOUR’un yeni Küresel Evi olarak öngörülen yenilikçi bina, TOUR’un geleceğe bakarken değişen medya manzaralarına ve izleyicilerine tepki olarak yeni çalışma ve işbirliği yollarını benimsiyor.

 

 

 

 

 

Foster + Partners Stüdyosu Başkanı Nigel Dancey, “TPC Sawgrass’ın gür yeşilliklerinden ve güzel Florida ışığından esinlenerek yeni PGA TOUR merkezi çevresindeki peyzajın bir uzantısı olarak tasarlandı. PGA TOUR’un Küresel Ana Sayfası olarak organizasyon ilk kez bir çatı altında toplanıyor ve TOUR’un ilerici ruhunu ifade ediyor. ” dedi.

 

 

Son birkaç on yılda PGA TOUR’unun sürekli büyümesi, Ponte Vedra Plajı’na ve St. Augustine’e yayılmış ofisleri olan ve birden fazla işyerinin gelişen tabiatına elverişli olmayan birden fazla bina yapılmasını zorladı. Yeni bina, tüm alan personelini tek bir çatı altında birleştirecek ve hiyerarşik olmayan, iş yerinde işbirliğine ve hareketliliğe ağırlık veren esnek, açık yer döşemeleri ile açıklık ve şeffaflık duygusu uyandıracaktır. Odak, çevredeki peyzaj ile olan bağlantısını koruyarak ve doğal ışık ve hava ile sular altında kalırken, bina boyunca daha zengin bir deneyim yaratmaya odaklandı. Doğa, insanlarda bulunan doğaya özgü biyofimyasal ilkeleri barındıran ve personelin refahını arttırdığı ve işyerinin kalitesini iyileştirdiği kanıtlanan tasarımda önemli bir rol oynamaktadır.

 

 

 

 

 

 

PGA TOUR Komisyon Üyesi Jay Monahan “giderek daha farklı, daha global bir hayran kitlesine ulaşmak ve PGA TOUR’u gelecekteki başarısı için konumlandırmaya çalışırken, uluslararası ticarette, medya ve teknolojide sürekli değişen manzarayı karşılamak için donanıma sahip olmalıyız” dedi. “Ponte Vedra Plajı’ndaki bu yeni ve güzel küresel evle ilerlemek, personelimiz ve ortaklarımız arasında daha yaratıcı ve verimli bir işbirliği yapmamızı sağlayacak ve bizi bir organizasyon olarak hedeflerimize ulaşmamıza doğru yola koyacaktır.”

 

 

 

 

 

TPC Sawgrass’daki ünlü 17. delik, işbirlikçi bir atriyumun yanındaki paralel üç katlı koylar şeklinde düzenlenen bina için eksenel bir yönlendirme noktası sağlar. Sırlı cepheler ve atriyum binayı doğal ışıkla dolduruyor ve aynı zamanda çevresindeki manzara boyunca eksenel görüntüler de yapabiliyor.
Yer: Ponte Vedra Plajı, FL
Proje durumu: Kurullarda / Devam Ediyor
Tamamlama yılı: 2021
Alan: 18.000 m2
Sahibi: PGA Tur
MİMAR: Foster + Ortaklar
Takım:
Nigel Dancey
James Barnes
Beau Johnson
Alan Paukman
Henry Ng
Joem Sanez
Kimberly Chew
Patrick Delahoy
Danışmanlar:
Wakefield Beasley
Yapısal Mühendisi: Atlantik Mühendislik Hizmetleri
Peyzaj Mimarı: Prosser
Aydınlatma Tasarımcısı: Lümen
İnşaat Mühendisi: Kimley-Horn
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org