ÇED toplantısı müftülük binasında - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
ÇED toplantısı müftülük binasında
Share 15 Ocak 2018

Türk Akımı projesi için Istrancalar’da 57 bin 709 ağaç katle dilecek…

 

 

 

 

Rusya’daki doğalgaz rezervlerini doğrudan Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akımı Projesi’nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinde yer alan ‘halkın katılım toplantısı’ 24 Ocak’ta Saray İlçe Müftülüğü Hizmet Binası Konferans Salonu’nda yapılacak. Bölge sakinleri projenin Istranca Ormanları’na zarar vereceğini belirterek projeye karşı çıkıyor. Geçen yıl projeye ilişkin hazırlanan ÇED raporu için yapılmak istenen toplantı, bölge sakinlerinin tepkisi nedeniyle yapılamamıştı. Salon bulunamayınca toplantının müftülüğe alındığı ileri sürüldü.

 

 

Saray Müftülüğü

 

 

BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ 18 Aralık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak “Türk Akımı Kara Kısmı Doğal Gaz Boru Hattı” projesinin ÇED sürecini başlattı. Sürecin parçası olan ‘Halkın Katılım Toplantısı’nın duyurusu da geçen günlerde yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sitesinde yapılan duyuruda toplantının 24 Ocak Çarşamba günü saat 13.00’te Tekirdağ Saray İlçe Müftülüğü Hizmet Binası Konferans Salonu’nda yapılacak olması dikkat çekti.

 

 

SU KAYNAKLARI VAR

 

 

Bakanlığa sunulan dosyaya göre projenin kara kısmında ilk önce hattın Kıyıköy istasyonu inşaatına başlanacak. Bu bölümde “sit alanı, içme ve kullanma suyu mutlak, kısa, orta ve uzun mesafeli koruma alanları, yeraltı suları besleme alanları, aşırı yeraltı suyu çekim alanları, kentsel ve kırsal yerleşim alanları” bulunuyor. Doğalgaz hattı Pabuç Deresi, Kazan Deresi, Vize Dere ve Kuru Dere ile kesişiyor. Hattın ilk 27 kilometresinde orman ve tarım alanları yoğunlukta. Hattın deniz bölümü için ise 57 bin 709 ağaç kesileceği açıklanmıştı.

 

 

 

Kaynak : Cumhuriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org