Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Bir Yenileme Projesi: Kömür Deposu
Share 10 January 2018

Tasarım: Heatherwick Studio

 


Heatherwick, Londra’daki King’s Cross’daki kanal tarafındaki alışveriş merkezi için ilerlemeye başladı.

 


Tasarımcı Thomas Heatherwick, Londra’daki King’s Cross’daki bir Viktorya kömür bahçesini bir kanal tarafındaki alışveriş bölgesine dönüştürmek için proje işi alıp, projesini ilgili kurumlardan onaylatarak inşaat izni aldı.

 

 

 

 

Thomas Heatherwick geçtiğimiz günlerde King’s Cross’daki Viktorya dönemi 1850 lerde yapılmış kömür maden sahalarını bir alışveriş merkezine dönüştürmek için bir tasarım ortaya koydu. Victoria kömür bahçesinde inşa edilecek bir alışveriş merkezi tasarımının bir görüntüsünü de kamuoyuna açıkladı.

 

 

 

 

Regent Kanalı’nın yanında bulunan Coal Drops Yard, beş büyük mağazanın yanı sıra restoranlar, galeriler, müzik mekanları ve yeni bir halk meydanı da dahil olmak üzere yaklaşık 65 mağazaya yer verecek.

 

 

 

 

Londra merkezli Heatherwick Stüdyosu, 1850 yılında inşa edilmiş ve İngiltere’nin kuzeyinden gelen kömürü depolamak için kullanılan Central Saint Martins okul kampüsünün bitişiğindeki iki mevcut binayı yenileyecek.

 

 

 

 

 

Ancak tasarımcı, geleneksel yapı çatılarının birbirine doğru eğilmesi ve buluşması için yapı çiftini de uyarlamayı planlıyor.

 

 

 

 

Heatherwick, “Bu iki tarihi yapı, insanların dolaşımda bulunmaları için tasarlanmamıştı ve bunları temizlemekten ve mağazalarla doldurmaktan başka hiçbir şey yapmadıklarında, başarılı bir alışveriş oluşturulamamıştı” dedi. “Aralarındaki mesafe, birbiriyle hiçbir sosyal kimyaya sahip olamayacak kadar büyük ve yalnızca iki kat var ve bu şekliyle yeterince işlevsel olamaz ve de canlılık yaratmaz” diye devam etti.

 

 

 

 

 

“Eski binaları birbirine bağlamak için tamamen yabancı bir yapı eklemeden ziyade, iki çatıyı bir araya getirip birleştirip, bir başka faaliyet düzeyi oluşturmayı ve şehir için dinamik yeni bir kamusal alanı çerçeveleyip hava şartlarına karşı korumayı seçtik; ” diye sözlerini sürdürdü.

 
9.300 metrekarelik proje, mülkiyet geliştiricisi Argent tarafından devreye alındı ​​ve bölgenin daha geniş bir yeniden geliştirme sürecini yürüten King’s Cross Central Limited Partnership (KCCLP) tarafından yönetiliyor.
 

 

 

 

Argent için kıdemli projelerin yönetmeni Morwenna Hall, “Kömür Damlası Yard’ı diğerlerinden farklı olarak bir alışveriş deneyimi olarak tasarlandık” dedi. “Heatherwick Studio’nun tasarımı, 1850′lerden kalma önemli Viktorya dönemi endüstriyel binalarına verilen cevap olarak görülüyor ve aslında Kömür Damlası Yard’ın ziyaretçileri için bu binaların geçmişini ve çeşitli işlevlerini takdir etme olanağı tasarım sürecinin temelini oluşturuyor. ”

 

 

 

 

Heatherwick Studio’nun aynı gelişmenin bir parçası olan Google’ın yeni Londra merkez bürosuna yönelik en yeni tasarımlar üzerinde bir yandan çalıştığı düşünülüyor.
Camden Konseyi, dün gece bir toplantıda Kömür Damlası Yard için planlama izni verdi. İnşaat 2016 yılının başında başladı ve 2018 sonbaharında tamamlanacak.

 

 

 

 
Kaynak:www.dezeen.com

Çeviri: Mimdap

2 Yorum
  1. Cesaretli ve yaratıcı düşüncenin bir araya gelmesinden çok önemli sonuçlar ortaya çıkıyor.

    Deniz ARKAN | 10 January 2018

  2. Saçakların birbiriyle kavuşması tarihi binalara ustaca dokunuşların ne şekilde yapılabileceğine önemli bir örnek teşkil ediyor.

    koray demirel | 15 January 2018


Yorum yazmak için


Tasarım: Office for Metropolitan Architecture (OMA)           Kendine has tasarımından dolayı tarihsel olarak önemli bir stadyum, oval stantlar sahaya yakın olarak konumlandırıldığından seyirciler ve oyuncular yakınlığı çok önemlidir. De Kuip benzersiz ve yoğun atmosferi ile bilinir. 80 yıl önce, Rotterdam merkezli futbol kulübü Feyenoord’un şu anki stadyumu artık modern talepleri karşılamıyor. [...]
ARŞİV
Subscribe