Binanın altından tarih çıktı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Binanın altından tarih çıktı
Share 14 Aralık 2017

Yıkılan binanın altından Osmanlı döneminden kalma kemer çıktı.

 

 

 

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan binaların altından tarihi taş kemere rastlandı. Bunun üzerine yıkım çalışmalarını durduran belediye ekibi yetkililere durumu iletti. Osmanlı döneminden kaldığı tahmin edilen kemer ve çevresi korumaya alındı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Müzeler Müdürlüğü, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile Trabzon Belediyesi’nce bölgede inceleme başlatıldı. İncelemenin ardından tarihi kalıntı hakkında açıklama yapılacak.

 

 

Bölgede farklı yapılar da var

 

 

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu bulunan tarihi kemerin mahiyetini öğrenmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Ayvazoğlu, “O bölgede tam gün yüzüne çıkarılmayan değişik farklı yapılar var. Bu yer, Osmanlı döneminde derenin etrafında esnafın dükkânların bulunduğu bir yerdi. Osmanlı döneminde buranın üstü kapatılarak kullanılmıştır. Önümüzdeki günlerde burayla ilgili daha ayrıntılı bir çalışmayı kamuoyu ile paylaşacağız’’ dedi. Yapılan çalışmayla Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne eklenmesi planlanan Pazarkapı bölgesinde 41 bina kamulaştırılıp yıkılacak. Kamulaştırma maliyeti 41 milyon lirayı bulması öngörülen projede yapılan çalışmalarla kent tarihinin de ortaya çıkarılması bekleniyor.

 

 

 

Kaynak : Cumhuriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org