Bir remiks tasarım: A/D/O - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Bir remiks tasarım: A/D/O
Share 13 Aralık 2017

Tasarım: nARCHITECTS

 

 

 

 

 

 

 

 

Greenpoint’de Norman ve Wythe Avenues’in kesiştiği yerde yeni bir depoda bulunan bu yeni mekan kurgusu, etkinlikler ve sergiler için alanlar, tasarım eğitimi, serbest ortak çalışma alanı, fabrikasyon laboratuarı, restoran fonksiyonlarını bir araya getiren dükkan tasarımıdır. . Bina, ayrıca, kent yaşamını iyileştirmek için ürün ve hizmetler üzerinde çalışan yeni teşebbüsleri destekleyen MINI ve SOSV tarafından kurulan bir hızlandırıcı olan Urban-X’e ev sahipliği yapacaktır.

 

 

 

 

 

 

A / D / O’nun yaratıcı fikirlerin çapraz tozlaşmasını aktif olarak teşvik etmedeki rolünü yansıtan nARCHITECTS’in 2.200 m2 lik binasının dönüşümü, mimarların remix olarak adlandırdığı bir ilke ile ele alındı. NARCHITECTS sahibi Eric Bunge’ye göre, “Hem fiziksel bina hem de programına uyguladığımız bu remix fikri – mevcut ve yeni koşulları değişen ve çoğunlukla belirsiz ilişkilere yerleştirmeyi içeriyor.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bunge, “Varolan depoyu farklı aktiviteler için çeşitli bölgelere bölmekten çok, aksine sürekli ve ayrım yapılmayan bir alan yaratmaktan ziyade gastro, etkinlik, tasarım, sergi ve perakende arasında değişken bağlantılar yaratmayı seçtik. Ne odalar ne de açık bir salon, alanlar birbirine karışıyor ve normalde kapalı kapılar ardında neler olacağını merak eden insanlara izin veriyor “dedi.

 

 

 

 

 

Mimarların remiks ilkesi, daha önce opak olmayan tek katlı binanın fiziksel dönüşümüne kadar uzanır. Bunge, “Mevcut binanın bazı yönleri korunmuştur” demektedir. “Diğerleri hangi bölümün yeni olduğu ve hangi bölüm eski olduğu bazen başlangıçta belli olmayan yollarla yeniden oluşturulmuşken, diğer yerlerde mevcut ve yeni şartlar arasında veya farklı malzemeler arasında gerginlik veya kontrast yaratmaya çalıştık.” diye sözlerini tamamlamaktadır.

 

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org