Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
Kara Kutu 2
Share 4 December 2017

Tasarım: Natalie Dionne Architecture

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLACK BOX II, mevcut mimariyi büyük ölçüde etkileyen en küçük eklemeler dizisinden en yenisidir. Bir mücevher kutusu olarak düşünülen geniş açıklıklar iç / dış sınırları bulanıklaştırmakta ve tamamlayıcı yüzey materyallerini eğlenceli bir şekilde kullanmayı imkanlı kılmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLACK BOX II ilavesi, eşik perçinleri ile ince bir şekilde monte edilen, logyum için delinmiş bir motifli iridescent, siyah fiber çimento levha ile kaplanmıştır. Buna karşılık, ahşap ve hafif porselen ve de seramik, iç mekanı aydınlatıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Bahçeyi eve dahil etmek için geniş pencereler katlanıp açıldığında, iç ve dış malzemeler boşlukları birbirine bağlamak için etkileşime girer. İçeride meşe ağacından paneller kulübenin duvarlarını ve tavanını örter, batıda kırmızı sedir bir dış çerçeve çizgiler tercih edilir. Terastan çıkan kayrak plakalar, mutfağın beton ve porselen zeminine bitişmektetir. Geçmişin mirası, yemek odasının orijinal meşe ahşap zemini, korunmuş ve restore edilmiş tonunu ayarlar. Meşeden yapılmış mutfak adası anıtsal olarak merkezdedir ve günlük ritüellere sunak olarak hizmet eder. Çevre kenarlarında, daha sakin, beyaz veya siyah mobilyalar ve dolaplar bulunur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu proje yapıcı sanat için, mimar, inşaatçılar ve sahipler arasındaki ortaklığı kabul ederek hem teknik hem de estetik bakımından aktif olarak katılım sağlar. Mimarlık sanatı burada bütün boyutlarıyla kendini gösterir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kırmızı kil tuğladan yapılmış bu yarı müstakil bahçe evleri, Westmount’a ve Montreal’in Notre-Dame-de-Grâce semtine özgüdür. Eski iç bölünmelerin yeniden yapılandırılması ve iki siyah cildin yan yana yerleştirilmesi sayesinde, mevcut mimari modern yaşam biçimini ve yaşayanlarının isteklerini daha iyi yansıtacak şekilde geliştirildi ve dönüştürüldü. Müdahalelerimizin çağdaşlığını onaylarken var olan detayların özgünlüğünü koruyarak tutarlı bir bütün oluşturmak için yeni ve eski arasında doğru dengeyi sağlamaya çalışmaktadır.

 

 

 

Yer: Montreal, Kanada
Alan: 210 m2
Tamamlanma: 2017

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 


Yorum yazmak için


Tasarım: nARCHITECTS                 Greenpoint’de Norman ve Wythe Avenues’in kesiştiği yerde yeni bir depoda bulunan bu yeni mekan kurgusu, etkinlikler ve sergiler için alanlar, tasarım eğitimi, serbest ortak çalışma alanı, fabrikasyon laboratuarı, restoran fonksiyonlarını bir araya getiren dükkan tasarımıdır. . Bina, ayrıca, kent yaşamını iyileştirmek için ürün ve hizmetler [...]
ARŞİV
Subscribe