Akkuyu davası başladı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Akkuyu davası başladı
Share 23 Kasım 2017

Yaşam savunucuları ve meslek odalarının Akkuya’da yapılacak nükleer santral için verilen ÇED raporuna itirazı üzerine açılan davanın duruşması Ankara’da başladı. Yaşam savunucuları, “Akkuyu, Fukuşima olmasın” diyor.

 

 

 

 

Mersin Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer güç santraliyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) itirazı üzerine Danıştay’da açılan davanın duruşması Ankara’da görülmeye başlandı.

 

 

ÇED süreci hukuksuz yürütüldü

 
Duruşma öncesi Mersin çevre dernekleri tarafından yapılan açıklamada, ÇED sürecinin hukuksuz ve antidemokratik bir şekilde yürütüldüğünü ve halkın itirazlarının dikkate alınmadığını ifade edildi. Bölge sakinlerinin yoğun protestoları sonucu, Halkın katılımı toplantısı yapılmadan hazırlanan rapora tepki gösteren dernekler, demokratik kitle örgütleri ile meslek odalarının görüşlerinin dikkate alınmadığının altını çizdi.

 

 

 

 

‘Rahatsız olsanız da yapacağız’

 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Saray’daki “2017 Yılı Elektrik Yatırımları Toplu Açılış Töreni”nde, “Şimdi nükleere giriyoruz. Nükleer de birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız olsanız da olmasanız da biz nükleer enerjiyi de yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

Kaynak : Birgün

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org