Işıklı Bir Kanser Hastanesi… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Işıklı Bir Kanser Hastanesi…
Share 6 Kasım 2017

 

Kaiser Permanente, Radyasyon Onkolojisi Merkezi

Tasarım: Yazdani Studio of CannonDesign

 

 

 

 

 

 
Geleneksel olarak, radyasyondan arındırma merkezleri, ağır ekipman yerleştirmek ve ışınımı korumak için yerin altına yerleştirilir. Bu alanlar çok işlevsel bir amaca hizmet eder ve kanser hastalarının psikolojik ve duygusal gereksinimlerini destekleyen doğal ışık ve kolaylıklar genellikle bu düzenlemelerde zayıf kalır. Kaiser Permanente bu tür bir tesiste bulunmak istemedi. Bunun yerine, sağlık sistemi, onkoloji radyasyon hizmetlerini yerden yukarıda ve ışığı da mekana getiren en son teknoloji bir tıp merkezi yaratmaya çalıştı.

 

 

 

 

 

 

Tasarım yaklaşımımız, kanser hastalarının farklı gereksinimlerine ve genellikle beş ila sekiz ardışık haftalar için haftanın beş günü meydana gelen tedavi programlarına odaklandı. Tedavi ile gelen stres ve rahatsızlığı hafifletmek için, doğal ışık, doğaya bakışlar ve iç renklerin yatıştırılmasıyla bir tanısal ve tedavi merkezinden daha çok ortamı kaplıca gibi hissettiren sakinleştirici ve doğa odaklı bir deneyim ortaya koyduk. Üç doğrusal hızlandırıcı işlem odası, binanın kalbinde olmak üzere, üç ayak kalınlığında beton duvarlar içine yerleştirilmiştir. Bir cam duvar her odanın arka duvarı boyunca uzanır ve bir Zen bahçesi ile peluş dikey bir bahçeye açılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binanın kendisi, yeni Kaiser Permanente (KP) Anaheim Yerleşkesi’ne açılan kapısıdır. Dış cam cephe, tıbbi merkezin heykel şeklini geliştirir ve çevredeki peyzajı yansıtan özel bir cam paterniyle bir iç / dış bağlantı oluşturur. Cam deseni yoğunluğu, arzu edildiğinde şeffaflığı sağlamak için ve gerektiğinde gizlilik sağlamak için çeşitlendirilmiştir. Gece, bina sıcak bir parıltı yayar ve kanserin dokunduğu herkese umut ışığı gibi davranır.

 

 

 

 

 

 

 

Yer: Anaheim, CA, Amerika Birleşik Devletleri
Proje durumu: İnşa edilmiş
Tamamlanan Yıl: 2015
Boyut:1600 metre kare
Sahibi: Kaiser Permanente
Ödüller: AIA Ulusal Sağlık Tasarımı Ödülleri, 2016
AIA | LA COTE Ödülleri, 2017

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri:Mimdap

1 Yorum
  1. bu kadar iyi düşünülmüş bir hastane, muhteşem.

    fehiman göktürk | 8 Kasım 2017


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org