Google Chelsea Ofisi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Google Chelsea Ofisi
Share 4 Kasım 2017

New York, Chelsea Market’teki Foodie mezarlığından kolay bir yol mesafesi olan Hudson Nehri ve et paketleme bölgesinin karmaşasına bir taş atışı uzaklıkta Google’ın yeni bir yeri oldu.   İki Chelsea simge parçası olan 1898 ve 1913 yılları arasında Ulusal Bisküvi Şirketi binaları arasında bölünmüş ve iç mimarlar tarafından yenilenen alanla arama motorunun satış ekibi konumlandırıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Google’ın varlığı Chelsea Market’in üzerinde tek bir ofisle başladı. Ofis alanlarında, çeşitli boyutlarda toplantı bölgeleri, bir fitness stüdyosu ve 200 kişilik kafeteryayla üç ek kata ulaşmak  için orijinal bir köprüden geçilmektedir.  Toplamda 14.000 metrekare alan kullanılmaktadır.

 

 

Satışçılarla toplanyılar için ayrılan bölüm.  Douglas Levine tarafından yaratılan kesit

 

 
Tüm kurumlar vasıtalarda, kurumsal marka bilinci düşük anahtar, neredeyse görünmez. A’nın eforvescent yönetici direktörü ve müdürü Julio Braga ve kıdemli ortağı John Azinaro konuşma parçalarına odaklanarak her fırsatta görme, koklama veya dokunma hissine sahip oldu. Ana resepsiyon alanındaki bir duvar, bir tarafta siyah, diğeri beyaz olmak üzere farklı grafikleri veya ziyaretçilerin siluetlerini görüntülemek için çevrilen 63.000 kaykay diski ile kaplanmıştır. 20 çeşit çay yaprağı içeren kutularla doldurulmuş bir nişin üstündeki duvara, bir kiler, süslü çay fincanı ve tabaklar konmaktadır. (Su, içicinin tercih ettiği sıcaklığa kadar ısıtılabilir.) Yaldızlı bir LED armatürü erimiş lav gibi başka şekilde süslenmemiş bir koridorun duvarına doğru akmaktadır. Yaya köprüsünün tavanında karambolik, beyaz veya metalik prizmalar şeklinde kinetik bir heykel bulunmaktadır. IA, çeşitli noktaların adlandırılması ve süslenmesi için Google’ın uzun zamandır grafik ve marka bilinci oluşturma danışmanıyla ortaklık kurdu; özellikle çarpıcı aplike geometrileri olan toplantı bölmelerinin cam bölümleri için. Bir salonun kafesleri dikey sörf tahtası çağrıştırıyor. Bir asansör lobisinde alçı ile bitiilmiş sedimanter kaya katmanlarını taklit edilmektedir. Kafeteryanın mutfağı, madenciliğine yapılan bir referans olan yeraltı maden işletmesinden esinlenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 
Hayvanat Bahçesi olarak adlandırılan Google’ın yaratıcı grubu, en yeni teknolojiyi bir çocuğun en yeni Web aramalarına dayanan renkli interaktif ekranlar için göz kamaştıran meraklarıyla birleştirdi. En üst düzey teknoloji, kullanıcıların çevresindeki ekranlarda görünen duygu ile ilgili arama terimlerine gösterdiği gizemli bir oyuk olan City Cave olabilir.

 

 

Ardından yazılım, New York’ta bir şekilde ilişkili olan bir yerin imgelerini canlandırıyor. Şüphesiz ki konukları, örneğin reklam ajanslarından arama algoritmalarına yararlı tartışmalara yönlendiren harika bir tuhaflık bulunmaktadır.

 

 

İki bina arasında orijinal bir köprü bulunur.

 

 
Varlık algılama imgelerine sahip özellikler, ilk ziyaretçileri şaşırtmak için tasarlandı. Ön işlev alanının asma katı, ziyaretçinin konuşmasını ve hareketi renkli, titrek dalgalara çeviren eğik bir ekran şeklindedir. İnsanlar bir koridor boyunca yürürken duvarın çizgili akrilik yüzgeçleri çeşitli renklerde parlıyor. Bu öğeler dünyevi görünümlü ve seslidir, ancak bunlar hiçbir şekilde hüzünlü bir davranış önermezler.

 

 

Azinaro, “Her biri hem Google’ın satış ekipleri hem de müşterileri için dikkatle düzenlenmiş bir varış ve dalma sıralamasında rol oynamaktadır”, diyor.

 
Ofis işlevselliği söz konusu olduğunda tahmin yapmak da mümkün değil. Eski İA işyeri direktörü müdürü Shih Hua Liong, şimdi New York’ta bir gayrimenkul ve işyerinde hizmetler alan yeni Google’da lider, grubunun yeni çözümleri test ettiğini, değerlendirmelerde bulunduğu ve Google gayrimenkul projesi yöneticisi Adam Lutz ile ortak çalıştığını açıkladı.

 

 

Liong, “Her şeyin yüksek teknoloji olması gerekmiyor,” diye belirtiyor. Braga, “Dokunsal materyallerin ve algılayıcı etkilerin sadece daha etkili olmasının yanı sıra daha otantik bir atmosfer sağladığını kanıtlıyorlar” dedi. Liong, bu örneği ele alan basit ve analog çözümleri belirtmek için çevresini araştırdı: Telefon odalar büyüklük, orantı ve boşluk göstergeleri için değerlendirildi. Bir bloktan okunabilen görsel ipuçları-parlayan renk çubukları-bir telefon kulübesinin mevcut olduğunu göstermek için dijital araçlar kadar etkili olabileceğine inanıyor.

 

 

Bir ara bölgede orijinal ahşap zemin cilalı betona geçer.

 

 

 

Proje Ekibi

 

 

İç mimarlar: Stephen Furnstahl; Eden Anto; Ali Ucer; Erik Hodgetts; Casie Kowalski; Brie Samyn; Michael Bent; Jade Hack; Wai-Ming Kuo; Steven Glowczewski; Naomi Nottingham

 

 

Aydınlatma Atölyesi: Aydınlatma Danışmanı. Bill Galusha; Hush: Kurulum Danışma. Graham Hanson Design: Grafik, Marka Danışmanı.

 

 

Akustik Ayrımlar: Akustik Danışman.

 

 

Gilsanz Murray Steficek: Yapısal Mühendisi.

 

 

Robert Derector Associates: MEP.

 

 

DigiFabShop; Miller Blaker; Nordic Interiors: Ahşap işleri.

 

 

Beletz Bros Glass Co .: Cam İşleri, Metal İşleri. MK: Alçı işleri.

 

 

Henegan İnşaat: Genel Yüklenici.

 

 

CBRE: Proje Yöneticisi.

 

 

 

 

Kaynak: Interior Design

Çeviri: Mimdap

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org