Atlas Pasajı Restorasyon Projesi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Atlas Pasajı Restorasyon Projesi
Share 26 Ekim 2017

Tasarım: Özgür Turan AKŞAN

Projelendirme çalışmaları 2007 yılında tarafımızca yapılan Atlas Pasajı’nın mülkiyeti Kültür Bakanlığı’na aittir ve projeleri Beyoğlu Belediyesi tarafından yaptırılmıştır.

 

 

 

 

 

1870’de ki Büyük Galata yangınından sonra, 1877 yıllarında banker Agop Köçeyan (Köçeoğlu) tarafından kışlık konut olarak yaptırılmış olan yapı daha sonraları arkasındaki 3 katlı blok ile birleştirilerek bu günkü halini almıştır.

 

 

 

 

 

Beyoğlu İstiklal Cadesi 209 no’da bulunan sinema salonu, 19 Şubat 1948’de açıldı. 160 koltuk ve 35 locasıyla Beyoğlu’nun en büyük sinemaları arasında yer aldı.

 

 

Cephelerinde Neo-Rönesans uslubunun etkili olduğu eklektik biçimde yapılmış olan yapının İstiklal Cadesine bakan ve eskiden Köçenyan’a ait kışlık konut olan blok (A Blok) 4 katlı güney istikametinde yer alan pasaj özelliği olan blok (B blok) ise 3 katlıdır.

 

 

 

 

 

 

 

4 Yorum
  1. Pasajın çok tarihi bir yeri var İstiklal Caddesi için. Onun yaşatılmasında önemli bir çaba restorasyon projesi çalışması.

    Meltem Şahin | 28 Ekim 2017

  2. İstiklal’in en önemli yapılarından biri bence.

    Onur Kaçmaz | 4 Kasım 2017

  3. Tebrik ederim bu değerli çalışma için.

    ferit kaçaroğlu | 7 Kasım 2017

  4. Restorasyonu hangi ofis yapmıştı?

    Bilge Ekin İnan | 15 Haziran 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org