Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
Verandah Yürüyüş Yolu
Share 12 October 2017

Tasarım: Wilson Architects

 

 

 

 

 

 

 

 

Townsville’deki James Cook Üniversitesi’nin merkezinde yer alan yeni Verandah Walk  bölgesel kampüs boyunca örgütlenen bir yaya ve bisiklet bağlantısı olarak gerçekleşti.

 

 

Wilson Architects, Education Central ve Eddie Koiki Mabo Kütüphanesini Waada Mooli Creek’e bağlayan projenin birinci aşamasını, Verandah Walk South Node’unu tamamladı.

 

 

 

 

 

 

Tasarım, öğrencileri açık havada düzenlenmiş bir ortamda çalışmaya, birlikte çalışmaya ve sosyalleşmeye teşvik eden bir dizi ‘düğümlü’ toplantı ve oturma alanı oluşturuyor.

 

 

Verandah Walk, öğrencinin deneyimini geliştirir ve daha önce sitede bulunmayan bir kalite ve kalıcılık duygusu yaratır.

 

 

 

 

 

 

Mimarlar, 420 m uzunluğundaki kapalı bir geçiş yolunu, ölçek ve uzunluğu ile ziyaretçilerini rahatsız etmeden kendi sitesinde oturtmak oldu.

 

 

Kasıtlı olarak yapılan kavisli geçit dikkatin manzara dışına doğru yönlendirilmesini sağlar; kullanıcı görüşünü “düz bir yolun namlusuna” odaklamaktan ziyade kavisle monotonluk kırılır. Kavisli yol, ‘varış yeri’ yerine ‘yolculuk’ deneyimi yaratırken gerekli yol bulma ipuçlarını sağlar.

 

 

 

 

Bu proje, bölgenin eşsiz tropik anlatımını ışık, gölge, nem, esinti, koku, su / yağmur ve renk dikkate alarak kucaklıyor ve karşılık veriyor. Gün ışığına ve taze hava dolaşımına artan erişim, öğrencilere, çalışanlara ve ziyaretçilere konsantrasyon, bilişsel işlev ve zihinsel refah seviyelerini geliştirmeyi destekler.

 

 

Parlak alüminyum hatlar altlığın bölümlerini oluşturuyor ve manzara yoldan geçenlere geri yansıtmaya yarıyor.

 

 

İki köşk, yol boyunca uzanır ve boyunca güç ve Wi-Fi bulunan açık hava öğrenme mekanlarına bağlı olarak çalışırlar. Yakınlardaki çeşmeler, bir soğutma efekti ve atmosferik arka plan gürültüsü yaratarak sıcak iklimden daha fazla mühlet sağlarlar.

 

 

 

 

Kaynak:www.architectmagazine.com

Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


Tasarım: nARCHITECTS                 Greenpoint’de Norman ve Wythe Avenues’in kesiştiği yerde yeni bir depoda bulunan bu yeni mekan kurgusu, etkinlikler ve sergiler için alanlar, tasarım eğitimi, serbest ortak çalışma alanı, fabrikasyon laboratuarı, restoran fonksiyonlarını bir araya getiren dükkan tasarımıdır. . Bina, ayrıca, kent yaşamını iyileştirmek için ürün ve hizmetler [...]
ARŞİV
Subscribe