80 SONRASI MEKAN VE PLANLAMA - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
80 SONRASI MEKAN VE PLANLAMA
Share 27 Eylül 2017

Bu kitapta yer alan makaleler bir yandan Türkiye’nin seksen sonrası mekansal gelişimini ve planlama sürecindeki değişimi anlatırken diğer yandan da kent ve bölge planlama alanında akademik dünyada tartışılan güncel konuları geniş bir yelpazede okuyucuya sunmuştur.

 

 


Derleme niteliğindeki bu kitap yedi ana bölümden oluşmuştur. Bu bölümler altında yer alan 34 farklı makalede, kent ve bölge planlama disiplini içinde çok yönlü bir bakış açısıyla, yerel
ve bölgesel kalkınmadan, koruma, kentsel dönüşüm, kentsel tasarım, ulaşım, çevre, teknoloji, yeni kent yaklaşımları, kent ve planlama politikalarının seksen sonrası değişimine
kadar mekanı etkileyen bir çok konu yer almıştır. Katkılarını sunan 45 yazar kendi görüşlerini, deneyimlerini ve araştırmalarını bu kitapta gönüllü olarak paylaşmıştır.
Bu kitabın konu ve içerik zenginliği, eğitim alanında 30 yılı aşkın tecrübeye sahip Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nün güçlü, dinamik akademik kadrosunun bir eseridir. Türkiye’deki 6. planlama okulu olarak 1984-1985 öğretim yılında eğitim faaliyetine başlamış olan Bölümün, 30. Kuruluş Yılı Anısına bir kutlama etkinliği olarak bu kitap hazırlanmıştır.
Bölüm etkinliği olarak daha önce yayınlanmış olan üç kitaptan farklı olarak, bilgiye erişimde kolaylık sağlayan internet ortamında bir e-kitap olarak sunulan derleme çalışmamızın daha geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmasının, akademik bağlamda çeşitlilik yaratacak tartışmalara kaynak olacağını düşünmekteyiz. Elektronik ortamda sunulan bu kitabın hazırlanış sürecinde başta yazarlarına olmak üzere, hakemlerine ve bölümün kurumsallaşmasının bir ürünü olarak ortaya çıkan bu kitaba emek harcamış katkı koymuş herkese teşekkür ediyoruz.
İmece şeklinde ortaya çıkan ve bilgi üretiminin bir parçası olan bu kitap araştırmacılara ve öğrencilere planlama bilim alanında yardımcı bir ders kitabı olmasının yanı sıra, mekan ve
planlama konularına ilgi duyan okurlara da açık bir kaynaktır.

 

 

Yayın Komisyonu
Maltepe, Ankara 30 Ağustos 2016


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org