Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
Binanın sahibi konuştu: Doğayı düşünerek yaptık
Share 13 September 2017

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in imar kirliğine dikkat çekmek için sosyal medya hesabından fotoğrafını paylaştığı Sürmene İlçesindeki 9 katlı binanın sahibi Köksal Akduman konuştu, “Biz kalabalık bir aileyiz vakti zamanında bu binayı inşaa ederken biz de doğayı düşünerek yaptık” dedi.

 

 

 

 

CHP’li Haluk Pekşen, Karadeniz Bölgesinde yüksek katlı bina ve imar kirliğine dikkat çekmek amacıyla yapımına 1995 yılında başlanan karkas haldeki 9 katlı binanın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

 

 

Milletvekili Pekşen’in sosyal medyada “Burası Trabzon Sürmene. Karadeniz yaylalarının nasıl yok edildiğinin göstergesi. İşte AKPnin belediyecilik anlayışı” başlığıyla paylaştığı fotoğraf kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

 

BİNANIN SAHİBİ KONUŞTU

 

 

Hürriyet’ten Fatih Turan’ın haberine göre, Sürmene İlçesi Oylum Mahallesinde yer alan binanın sahibi iş adamı Köksal Akduman konuştu, doğayı düşünerek binayı yaptıklarını savundu.

 

 

Kalabalık bir aileye sahip olduklarını kaydeden, doğayı düşünerek binayı yaptıklarını iddia eden işadamı Akduman’ın sözleri şöyle:

 

 

“İşin aslına bakılırsa Sayın Pekşen’in söylemlerinde kısmen haklılık payı var lakin daha köylere ve yaylara çıkmadan Karadeniz ve Trabzon sahil ve merkezlerindeki usulsüz yapılaşmaya dikkat çekerse daha faydalı icraatlarda bulunmuş olur.

 

 

Biz kalabalık bir aileyiz vakti zamanında bu binayı inşa ederken bizde doğayı düşünerek yaptık, binada yaklaşık 18 daire var. Siz bunun yaygın inşa modeli ile yapıldığını düşünürseniz 18 ayrı ev yeri demektir.

 

 

1995-2000 YILLARI ARASINDA…

 

 

O zamanda ekecek biçecek yer bulamazsınız. Biz de düşünerek 1995 ve 2000 yılları arasında bu şekilde yapının daha uygun olduğu fikrine vardık; yani sayın Pekşen’in iddia ettiği gibi yakın tarihte yapılmış bir yapı değildir hiçbir şekilde de rant amacı gibi bir şey söz konusu değildir”

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


Tasarım: Charles Cunniffe Architects               Bu kumtaşı duvar, Roaring Fork nehri ile paraleldir ve karşı eksen üzerinde yan yana duran taş duvarı kesintisiz olarak devam eder. Cesur şekillerdeki cam, taş, Resysta paneller ve sıva dıştaki nehrin manzaraları ve seslerinin her odadan algılanmasını sağlar. Dikkatle yerleştirilen çalıştırılabilir hendeğin pencereleri pasif [...]
ARŞİV
Subscribe