Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
CoMED: Kristal Ev
Share 13 September 2017

Tasarım: Ad2 Architekten

 

 

 

 

 

 

Viyana’daki bu ev eğimi takiben, ışıkla süslenmiş konut “CoMED” binası kristalin, belirgin bir biçimde gelişimi formundan esinlenerek tasarlanmıştır. Bir kayak atlama tesisine benzer şekilde, yerleşim alanı olarak kompakt bir oturma alanı, yaşanabilir açık alanların yamacında yer alır ve yokuş aşağı bahçe alanına sıçrama platformuna benzer yüzme havuzunu öngörür.

 

 

 

 

 

Evin çatılı girişi olan konut binasının “kartviziti”, değerli 3 katlı binanın girişinden ön bahçeye yükselen ve erişime dikkat çeken binanın eğlenceli bir parçası. Sokak cephesine yerleştirilen kort benzeri bir kesik pozlama oluşturur ve ön bahçe ile üst düzey yaşam alanını birbirine bağlar. Ahşap, ana banyoda eşsizlik yaratılır.

 

 

 

 

Bodrum ve havuz betondan oluşuyor ve yer üstü alanlar çelik iskelet ve KLH ahşap yapı elemanları ile alüminyum kompozit panel cephe elemanlarından oluşur. Bina dış kabuğu, cadde boyunca ve bahçe tarafında bitişik bahçecilik arazi seviyesine kadar gelişir.
Renk konseptinin temelleri, suya, mavi gökyüzüne vb. Ilişkin cephe malzemesi ile “galaksi mavisi” ne göre renksiz siyah beyaz olarak adlandırılan, mavi ve gümüş-gri ile karıştırılmıştır.

 

 

 

 

 

Tüm bu özel yapılmış iç tasarım, 4 katlı evin mimarisine açık birliktelikle düşünülmüştür.
Konulan mobilyalar binayla birlik oluşturur. Her şeyin kendi yeri vardır. Kullanıcı için düzenli bir ortam sağlar – daha az etki, fiziksel olarak daha iyi iyileşme anlamına gelir.

 

 

İç mekan, istemciye özgü, bir akış halindedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arsanın yamacındaki katlanmış cephe ile bahçeyi birleştiren beyaz, “bahçe katlanması” oluşturuldu: Cam elyaftan yapılmış beton panellerden oluşan bu işlevsel nesne, farklı özellikleriyle birlikte yaşamaya açık oturma alanına uyum sağlıyor:

 

 

Üst kısım, havuzun merdivenini bahçeye, değerli özel şehir yeşiline bağlar.

 

 

Tipik bir şömine biçimine dayanan salon alanı caddenin altındaki 1. Kat düzlemi üzerindedir. Ortada ateşin kendisi için yeterli alan vardır.

 

 

 

 

 

 

 

Salon ve çiçek alanlarında yatak odaları çerçevesi bulunan çim alanını bir merdivenle bağlar.
Bahçe-mutfak, 2. Kat seviyesindeki skullenden korunmuştur.

 

 

Dev miscanthus’la dikilmiş devasa bir çatlak, bahçe ve binanın geçişini vurgular.
Yer: Viyana, Avusturya
Alan: 430 m2
Durum: İnşaa edilmiş
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. figürler, elmas gibi kesilmiş köşeler müthiş…

    cemil öngider | 15 September 2017


Yorum yazmak için


Geçtiğimiz Ağustos ayında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ‘Tabiat Anıtı’ ilan edilen deniz kıyısındaki lav kayalıklarını turizme açmak için proje hazırlandı. Projeye göre Güzelcehisar kumsalından lav kayalıklarına uzanan 3 metre genişliğinde, 850 metre uzunluğunda demir platform üzerinde yükselecek bir yol yapılıyor. Kıyıda 290 metrekare seyir terası ve aynı ölçüde bir festival alanıyla 70 metrekarelik [...]
ARŞİV
Subscribe