Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
Teras Ev Yenilemesi
Share 5 September 2017

İç Tasarım: O2 Tasarım Atölyesi

 

 

 

 

 

 

 

 

Ev, 8.30 x28.40 metrelik standart lot boyutuyla Sungai Buloh’da yeni bir konut geliştirme alanındadır. Müşterinin niyeti evin iç alanını dışarıya doğru genişleterek kullanımını en üst düzeye çıkarmaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dışarıdan, evin çağdaş tasarım yaklaşımı ön sundurma ve yemyeşil bahçe ile entegre edilmiştir. Bu tasarım, tipik teras evlerine, bahçe alanını feda eden ön sundurma otoparklarına büyük bir karşıtlık yaratmaktadır. Tasarımcı ön sundurma park alanını yemyeşil bir ön bahçe karşılığında azalttı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Evin iç kısmı, yaşam, yemek ve mutfak alanını birbirine bağlayan açık plan konseptiyle tasarlandı. Evin merkezinde yeşillikler, doğal ışık ve gölge ile bir çift katlı yükseklik alanı yaratılmıştır. Geleneksel avlu evi konsepti burada yeniden keşfedildi. Bu alanlarda orijinal üst kat döşeme ve tavan kaldırılmış ve bazı kiremitler doğal ışık getirmek için açık polikarbonat kiremit ile değiştirilmiştir. Evin merkezinde iki büyük ağaç ve düşük çalılar dikilmiştir. Üst kattaki odalarda, üst kat ile alt kat arasındaki çapraz havalandırma ve etkileşim yaratmak için duvarlar sürgülü pencerelerle değiştirildi.
 

 

 

Bu alan, sakinlerin doğa kullanma dengeleri arasında birbirleriyle etkileşim kurduğu evin kalbi haline geldi.

 

 
Evin tasarımını basitleştirmek ve ışık, mekan ve yeşillik kalitesi üzerinde yoğunlaşmak için tasarımcı zemin ve duvar için tek bir malzeme olarak beton kullanmayı tercih etmiştir.

 

 

 

 

 

 Plan

 
Bu tasarımda, modern ve antika ahşap mobilyaların özenle seçilmiş karışımı ile geliştirildi.
Üst katta, her yatak odası Greenery ile yakından bağlantılıdır. Ana yatak odasında, araba sundurmasının üzerinde bir ön bahçe bulunur. Ana banyo ve ana yatak odası yalnızca bir boşluktur.

 

 
• Mimarlar: O2 Design Atelier Sdn. Bhd.
• Konum: Sungai Buloh, Malezya
• Proje Yılı: 2015 gerektiğinde perdelerle ayrılır.

 

 

 

Kaynak: Arch Daily

Çevri: Mimdap

 

 

 

 

 


Yorum yazmak için


Tasarım: Charles Cunniffe Architects               Bu kumtaşı duvar, Roaring Fork nehri ile paraleldir ve karşı eksen üzerinde yan yana duran taş duvarı kesintisiz olarak devam eder. Cesur şekillerdeki cam, taş, Resysta paneller ve sıva dıştaki nehrin manzaraları ve seslerinin her odadan algılanmasını sağlar. Dikkatle yerleştirilen çalıştırılabilir hendeğin pencereleri pasif [...]
ARŞİV
Subscribe