"Baştan çıkma Buda" - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
“Baştan çıkma Buda”
Share 11 Ağustos 2017

Tadao Ando, ​​Lavanta Yetiştirilen Tapınağında Dev Buda Heykelini Yeniden Yorumluyor…

 

 

 

 

 
Tapınak tamamlanmadan önce, 4 metre uzunluğundaki Buda heykeli 15 yıldır tek başına bir alanda duruyordu. Tamamlanmasından kısa süre sonra, müşteri taş yapının kendi başına ölçek dışında olduğunu fark etti ve ziyaretçilerine huzursuz bir his verdiğini belirledi. Bu nedenle, bu site için daha sakin bir mimari oluşturmak fikriyle Ando ile çalışmaya karar verdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ortaya çıkan tapınak heykeli kuşattıracak ve tepenin dışından sadece başının üst kısmını görünce tribünleri saracak ve yaz aylarında yeşilden kışın karla beyaza değişen 1500 dönük lavanta ekilecek alan meydana getirildi. Ziyaretçiler şimdi Buda’ya, heykelin çevresindeki dairesel alana 12 metre uzunluğundaki bir geçiş yolu ile yaklaşıyorlar.

 

 

 

 

 

 

“Bu projenin amacı, 15 yıl önce heykel yapmış Buda’nın cazibesini artıracak bir ibadet salonu inşa etmek” diyor Ando, ​​DOMUS dergisi için bir makalesinde.

 
“Bizim fikrimiz Buda’yı kafanın altına bir lavanta saksıları ile örtmekti. Biz bu fikri “baştan çıkma Buda” olarak adlandırdık. Tepenin altında gömülü 40 metrelik bir tünel ve bir rotundaki yol ile heykel kucaklanıyor. ”

 

 

 

 

 

 

 

 
“Tasarım niyeti, dışardan görülemeyen heykeli ön plana çıkarmak için tünelden geçen uzun bir yaklaşımla başlayarak, canlı bir mekansal dizilim yaratmaktı. Salona ulaşıldığında, ziyaretçiler başını tünelin sonundaki gökyüzünün açıklığındaki kuşatılmış Buda’ya bakarlar. ” diye tanımlamalarını sürdürdü.

 

 

 

Kaynak: Arch Daily

Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org