Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Duvarlarıyla öne çıkan bir ev…
Share 28 July 2017

Chronotope Duvar Ağı

Tasarım: Unsangdong Architect

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duvarlar, en yapısal ve mimari unsur olarak bir yaşam alanı tanımlamak için kullanılır. Duvarlar boşluklar arasında gezinir ve bir chronotope-ic ayarı altında yeniden şekillendirilmiş deneyim ve durumlar sağlarken bağlantı kesilmiş veya parçalanmış yerler oluşturur. Kronotop, değişen yüzeylerin kombinasyonu ve eksenin kesişimiyle zaman ve mekanı bütünleştirmenin bir önlemi olarak açıklanabilir. Burada mimari duvarlar birbirinden kopuk ya da bölen bir araç olarak değil aynı zamanda eşzamanlı mekanlar için bir çerçeve ve entegrasyonunu ve sürekliliğini desteklemek için sürekli zaman olarak çalışmaktadır. Aile üyeleri arasında böylesi bir ayrım ya da modern toplumdaki dağılması için kopmuş duvar kompozisyonlarını suçlarız. Şimdi bu yüzden ailelerde iletişim kurmak için insan ilişkilerini geliştiren mekansal bir yapıyı yeniden inşa etmeye çalışıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mimarinin insan hayatında değişiklikler getireceğine olan inançla, bu Wallhouse’u önermekteyiz. Mekanlar arasındaki iletişimi onarmanın, yaşam alanlarında ailelerin kullanılabilirliğini ve anlayışını artıran bir hap olarak çalıştığı düşünülmektedir. Sanki, ailelerin pasif bir konudan aktif bir yaratıcıya dönüşmesini ve birbirlerini mekanlara sokmanın yeni olası yollarını paylaşmalarını sağlayan bir olasılık çerçevesi sunmak gibi bir şey. Wallhouse’un amacı, yaşlı ebeveynlerin, yetişkin çiftlerin ve iki kızkardeşin kendisi aracılığıyla bireysel kimliklerini net bir şekilde yansıtarak yaşam yörüngesi boyunca gizlilik ve iletişimin doğal bütünleşmesini sağlayan bir yapı oluşturmaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir yemek ve mutfak için alanlar, çocuk odası ve yaşlı anne-baba odası ile çift için bir ana yatak odası içeren duvar geçiren alanlar farklı yerlerde konumlandırılmıştır. Ve 1. kattaki yaşam alanı, 2. katta yapılan çalışma ve 1. kattaki yarı açık avlu, duvarla nüfuz eden bu alanların birleştiği yerler merkezdedir ve bölünmüş ancak entegre bir yaşam alanı oluştururlar. Orta boşluklu bir sistem yerleştirerek ve diyagonal bir görünüm açarak, ortak yaşam alanları (yaşam alanı, çalışma ve avlu) ve özel yaşam alanları (yatak odası) arasında bir bağlantı ipucu sunan görsel iletişim ve mekânsal genişleme sağlamaya çalışıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kızılağaç dış duvarlarının malzemesi sadece dekoratif dış cephe kaplaması değil, yapısal bir sistemin referans noktasıdır. Bu malzeme içeriye akar ve iç ile dış arasındaki ayrımı yokeden bir alan yaratır. Bu nedenle boşluk aynı anda içe ve dışa döner. Sonuçta, bunun anlamı mekansal belirsizliği ortadan kaldırmak ve ayrımsız bir genişleyebilirlik sağlamaktır. İç mekana geçerken, tuğla duvarlar bir çatı bahçesi tanımlayan bir dizi açıklığa dönüşür ve gökyüzünü iç mekana çekerek şiirsel bir anlatım sağlanır.

 

 

 

 

 

 
Yer: Gyeonggi-do, Güney Kore
Tasarım: Jang Yoon Gyoo, Kim Mi Jung
Proje Ekibi: Kim Min Kyun
Alan: 125,2 m2
Üreticiler: FILOBE
Yıl: 2016
Tip: Konut
Fotoğraflar: Sergio Pirrone

 

 

 

Kaynak:www.arch2o.com
Çeviri: Mimdap

 


Yorum yazmak için


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Söğütlüçeşme için hazırladığı plana itiraz eden Kadıköylüler, arazinin yeşil alan olarak kullanılmasını talep etti             Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mülkiyeti TCDD, İBB ve Maliye Hazinesi’ne ait olan Söğütlüçeşme İstasyon alanı için yeni bir planı askıya çıkarmıştı.     Yeni hazırlanan planla birlikte gar sahası 42 bin 451 metrekareyi kapsayacak. Proje [...]
ARŞİV
Subscribe