Aşiyan Parkı bir garip kaldı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Aşiyan Parkı bir garip kaldı
Share 24 Temmuz 2017

Şair Orhan Veli heykeli ile bilinen Aşiyan Parkı, sac levhalarla çevrildi.

 

 

 

 

İstanbul Bebek’teki, şair Orhan Veli Kanık’ın satırlarının hayat bulduğu Aşiyan Parkı, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı istasyon yapımı için sac levhalarla çevrildi. Parkın içindeki ve sahil yolunun hemen yanında yer alan ağaçlar kırmızı renkle işaretlendi.

 

 

Orhan Veli heykeli ile bilinen park, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Rumeli Hisarüstü ile Aşiyan arasında yapılacak füniküler hattı için sac levhalarla kapatıldı. 2.5 dakika sürecek füniküler hattının bir istasyonu Rumeli Hisarüstü’nde Boğaziçi Üniversitesi’nin ana giriş kapısında, diğer istasyon ise Aşiyan Parkı’nda yer alacak. Parkın içerisinde genç, yaşlı pek çok ağaç numaralandırıldı. Ayrıca iki şeritli sahil yolunun karşısında, deniz kenarında yer alan bazı ağaçlar da kırmızı boya ile işaretlenerek numaralandırıldı.

 

 

Eşi ile balık tutmaya Aşiyan sahiline gelen Avni Gökşan, “Kaç yıllık ağaçlar var burada. Ne yaparsa yapsınlar, isterse havaalanı yapsınlar, yazıktır. Ağaçları boşu boşuna katledecekler” diye yakındı.

 

 

Ailesiyle birlikte sık sık piknik yapmaya geldiklerini anlatan Gökşan, “1992’den beri buraya geliyorum, çocuklarım torunum oynuyor. Zaten ufacık bir yer kaldı” dedi. Gökşan’ın eşi Hanım Gökşan ise “Buradaki ağaçların kesilmesini ben de istemiyorum. Burada piknik yapıyoruz. Başka gidecek bir yerimiz yok. En yakın burası. Aşiyan’ın özelliği bitiyor” dedi.

 

 

Aşiyan Parkı’nda gazetesini okuyan Mahmut Turan ise “Haftada bir gün buraya gelip burada dinleniyorum, gazetemi okuyorum. Buranın bozulmasını hiç tasvip etmiyorum. Hiç olmasa insanlar gelip oturuyor, manzara seyrediyorlar, niye yapıyorlar anlamış da değilim” dedi.

 

 

 

 

İBB: Eski haline getirilecek

 

 

İBB ise yaptığı açıklamada, parkta bulunan ağaçların kesilmeyeceğini söyledi. Bir belediye yetkilisi, “Anıtlar Kurulu ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, orman mühendislerinin gözetiminde bazı ağaçlar aynı bölgede taşınacak. Şantiye bittikten sonra park yeniden düzenlenecek, eski haline getirilecek” diye açıklama yaptı.

 

 

 

Kaynak : Cumhuriyet

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org