‘ÇED kalkınmanın yanı sıra korumalı’ - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
‘ÇED kalkınmanın yanı sıra korumalı’
Share 21 Temmuz 2017

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği sürecinde yaşanan sorunların tespiti amacıyla Ankara’da bir çalıştay düzenledi.

 

 

 

 

 

Sürecin iyileştirilmesine yönelik çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı çalıştayda konuşan ÇMO Genel Başkanı Baran Bozoğlu, “Meslektaşlarımızın birikimlerini ÇED surecine aktarmaları için çaba harcıyoruz. Kamu yararı gözeten bir ÇED mevzuatının düzenlenmesi için yoğun bir mesai harcıyoruz. Artvin Cerrahtepe’den, Amasra’daki termik santrallere, Eymir’de ki otel projesine kadar gelecektebu tür hataların bir daha gerçekleşmemesi için sonuçlar çıkarmaya çalışıyoruz. Oda olarak bir ÇED sorunlarına çok dava açtık ve yönetmeliğin değişmesine vesile olduk. ÇED yönetmeliğinin kalkınmayı ön gören ama aynı zamanda da korumacı yaklaşımı da hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyor, bunun içinde paydaşların iyi iletişim kurması gerektiğini ön görüyoruz”dedi.

 

 

‘ZAMAN ZAMAN SIKINTI OLUYOR’

 

 

ÇED yönetmeliğinde zaman zaman çeşitli sıkıntılar yaşandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ise şunları söyledi:

 
“Bizlerin bu konuyla ilgilide her kesin her kesimin hassasiyetini doğru olarak belirleyip ortaya koymamız lazım. Hazırladığımız ÇED yönetmeliği hemen hemen Avrupa Birliği direktifiyle aynı uyumda. Cözüm odaklı olacağız. ÇED ile ilgili rehber dökümanların olmaması bizim en büyük eksiklerimizden biri. 1993’ten bugüne kadar önemli hafıza oluştu. Türkiye’de ÇED ile ilgili Çevre Mühendisleri Odası ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere, bu dökümanlardan daha kaliteli ÇED’lerin oluşturulması için yol haritalarını devreye sokmamız lazım.”

 

 

 

 

Kaynak : Hürriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org