Perspektifte Medeniyet: Dünyayı Yukarıdan Yakalama - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Perspektifte Medeniyet: Dünyayı Yukarıdan Yakalama
Share 18 Temmuz 2017

Bir asır önce dünyayı yukardan görmek fikri biraz fantaziden ibaretti: Uçak, roket ve uydular hala gelecek yıllara gelinceye kadar hala emekleme aşamasındaydı. Havayı alamayanlar, dünyalarını havadan bir açıdan sunmak için başvurmaktan başka çare bulamadılar. Plan fotoğrafçılığına asla en yakın İnternet bağlantısından başka bir şey olmadığında bugün bu kısıtlamanın hayal edilmesi zordur. Akıllı telefonu olan herkes özünde tüm dünyaya cebinde sahiptir.

 

 

                       Yasak Şehir, Pekin, Çin. Günlük Genel İzlenimden Görüntü

 

                       Paris, Fransa. Günlük Genel İzlenimden Görüntü

 

 

Bu güçle ne yapacağız? Bu veritabanlarını üretebilen bir uygarlık haline geldiğinde, ihtiyaçlarımıza daha iyi uyum sağlamak için Dünya’yı gittikçe değiştirdik. Uyduların ürettiği görüntüler bozulmamış vahşiliği yansıtmıyor: Şehirler ve yollar manzara boyunca daha da yaygınlaşıyor, insanlığın gezegende artan etkisinin net bir görsel göstergesi. Plan çizimleri bize geleceğin bir fikrini gösteriyor olsa da, plan fotoğrafları zaten gerçekleştirilen değişikliği yakalar – daha iyi veya daha kötüsü için.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Bu düşünceyle daha uygun bir soru ortaya çıkıyor: Bu güç bizi ne yapmak zorunda bırakıyor? Günlük Genel Bakış, uydu görüntüsünün yeni estetiğine sadece hayran olduğumuzu düşünüyor. Bu orta hem dünyamızda yarattığımız güzellikte hem de yok ettiğimiz güzelliğe hayret etme şansımızdır. Ev dediğimiz gezegeni korumak ve korumak sorumluluğunun büyüklüğünü anlamamızı zorlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Uydu görüntüsü doğru çerçeveyle birlikte, planlamanın kendisi için bir araç olabilir; bunlar, tereddüt etmeden veya özür olmadan eylemlerimizin sonuçlarını gösterir. Uydular henüz olmamış olanların imgelerini yakalayamayabilir, ancak bize Uygarlık geleceğini planlamak için ihtiyaç duyulan ilhamla dünyayı akılda tutarak sağlayabilirler.

 

 

 

 

Kaynak: Ach Daily

Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org