Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
Studio Art Hall
Share 3 July 2017

Tasarım: Pomona College

Claremont, California, Birleşik Devletler

“Cesur kapalı sanat stüdyolarında fikirlerin çapraz karşılaşması gerçekleşemez. Stüdyo Sanat Salonu’nun konsepti ve tasarımı Pomona College’ın yenilikçi ve kültürel açıdan mezun olan ya sanatta veya bilimde, teknoloji veya iş alanlarında kalma etütlerini yansıtıyor. “
Yazan: Kirsten Kiser

 

 

 

 

 

 

 

 

Claremont kampüsünün kalbinde bulunan Studio Art Hall binasının köy benzeri yapısı, sanat yapım süreci boyunca farklı disiplinleri birbirine karıştırıyor ve ortaya koyuyor. Yeni fikirleri, materyalleri ve medyayı keşfetmek için serin, şeffaf ve işbirlikçi bir atmosfer yaratmak projenin amacı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Projenin anlayışından, Sanat Programı öğretim üyeleri ve öğrencileri ile yapılan programlama oturumları, sanat yapma sürecinde farklı disiplinler arasında karıştırma ve birbirlerine maruz kalma isteğini ortaya çıkarmıştır.

 

 

 

 

 

 

Bu konuyu çözmek için wHY, fikirleri daha gayrı resmi bir şekilde keşfetmek ve değiştirmek için yarı ortak ortak “Gri Alanlar” yarattı ve onlara resmi stüdyo mekanları kadar önem verdiler.

 

 

 

 

 

 
Kampus boyunca belirgin bir diyagonal yolun parçası olan merkezi bir avlu etrafında büyük program unsurları düzenleyerek, yeni bina, sanat ana bilimcileriyle sanat dışında kalmış genel halk arasındaki işbirliğini teşvik eder. Bireysel stüdyo mekanları, açık alanlarda görsel bağlantılar oluşturarak stratejik şeffaf alanlarla istiflenir.
 

 

 

 

Onu bir araya getirmek ve yakındaki dağlık alanın yükselişini ve düşüşünü yansıtan arching bir çelik ve ahşap çatıdır ve şu anda Los Angeles’ta sanat galerileri ve stüdyolarına ev sahipliği yapan tarihi yay yaylı kafesli depolarına paralellik taşır. Her stüdyo alanı sadece arroyo’nun gür, doğal çevresi ve çalışma ortamını açık havaya veya doğal çevrenin içine genişletme kapasitesine sahiptir.

 

 

 
Güney Kaliforniya’nın su ve enerji kaynaklarına aşırı duyarlılığı ile proje yüksek bir sürdürülebilirlik seviyesine yöneliktir. Her yerdeki doğal havalandırma, derin çıkıntılarla birleşince, gölgeli soğuk esintilerin yıl boyunca kullanılmasını sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

Tesis boyunca çevre aydınlık camın geniş kullanımı ve program elemanlarının stratejik yerleştirilmesi, binanın akşam saatleri dışında suni aydınlatma ihtiyacını hemen hemen ortadan kaldırmasını sağlar. Beton duvarlar, iç mekanların gün boyunca serin tutulmasını sağlar ve geceleri iç mekanı ısıtmak için yayar. Su toplama için yağmursuyu tutma havuzları, stüdyo alanlarından ödün vermeden tasarımda uygulanmaktadır.

 

 

 

 

Kaynak: Arcspace

Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. yer le kurulan ilişki çok mühim ve burada başarılı.

    demet göktepe | 16 July 2017


Yorum yazmak için


Zaha Hadid Architects’in Pekin’deki Yeni Havaalanı Terminalinin Yapısal İskeleti Ortaya Çıktı.               Zaha Hadid Architects’in Pekin Havaalanı için yeni yolcu terminali (şu anda Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı olarak bilinir), dünyanın en büyük havacılık merkezi olma yolunda ilerliyor. Merkezi bir çekirdeğin dışına uzanan beş kol tarafından tanımlanan geniş yapı, 313.000 [...]
ARŞİV
Subscribe