Kantarın Topuzu Sergisi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Kantarın Topuzu Sergisi
Share 10 Haziran 2017

Toplumun ve ticaretin tarihine ayna tutan “teraziler, ağırlıklar ve ölçü aletleri” Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

 

 

 

 

 

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, Bursalıları yepyeni bir sergi ile buluşturmaya hazırlanıyor. “Kantarın Topuzu” isimli, farklı dönemlere ait terazi, ağırlık ve ölçü aletlerinden oluşan özel koleksiyon, 21 Eylül’den itibaren ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor. Dünyada dengenin, adaletin, hakça bölüşme ihtiyacının ve değer biçmenin insanlık tarihinin en gerilerine kadar uzandığını anımsatan ölçü aletlerinin hikâyeleri, ziyaretçilerini tarih sayfalarında heyecan verici bir yolculuğa sürüklemeye hazırlanıyor.

 

 

Anadolu’da ticaretin tarihine ve kültürel hayata dair izler taşıyan Kantarın Topuzu Sergisi, 21 Eylül tarihinde Bursa’da bulunan Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Daha önce “Aynı Tas Aynı Hamam”, “Atlı Karınca; Oyuncaklar”, “Zaman Makineleri; Saatler” ve “İşte Benim Zeki Müren” gibi özel sergi koleksiyonlarına ev sahipliği yapan müzede, tarih sayfalarına yolculuk bu kez ticari ve toplumsal hayatta önemli izler bırakan teraziler, ağırlıklar ve ölçü aletleri ile yapılacak.

 

 

Tarihi milattan önce 5000 yılına kadar uzanan ölçü aletleri, sadece dünyayı değiştiren ve ekonomik hayatı şekillendiren bir gereç olarak değil; tarih boyunca ilişkilendiği denge, adalet ve hassasiyet gibi kavramlarla; felsefeye, bilime ve sanata ilham veren bir simge kabul ediliyor. Yüksek Mimar A. Naim Arnas’ın uzun yılara dayanan çalışmasıyla bir araya getirilen koleksiyonda, birbirinden farklı terazi, ağırlık ve ölçü aletlerinin, mutfaktan ticaret hayatına; ekonomiden bilime ve kültürel yaşama açılan bir yelpazede, hayatımızda bıraktığı izlere tanıklık etmek mümkün. Kantarın Topuzu Sergisi, ölçü aletlerinin toplumu ve ekonomik hayatı nasıl etkilediğini ziyaretçilere hissettirecek.

 

 

Eski Mısır’dan Roma Medeniyeti ve Bizans’a; oradan da yakın tarihimize uzanan bu yolculuk, terazilerin toplum hayatına olduğu kadar insanların günlük yaşamına nasıl etki ettiğini de gözler önüne seriyor.

 

 

 

Tarihler: 21 Eylül 2016 Çarşamba ~ 06 Eylül 2017 Çarşamba

Yer: Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org