İzin ve ruhsat için ÇED’e gerek yok! - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İzin ve ruhsat için ÇED’e gerek yok!
Share 27 Mayıs 2017

ÇED yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, artık ÇED raporu alınmadan teşvik, izin ve ruhsat süreçlerine başvurulabilecek.

 

 

 

 

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, artık ÇED’ tabi projelerde ÇED kararı olmadan da izin ve ruhsat süreci başlayabilecek. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında açıklanan değişikliğe göre, ÇED yönetmeliğine tabi projeler için ‘ÇED olumlu’ veya ‘ÇED gerekli değildir’ kararı alınmadıkça bu projelerle ilgili teşvik, onay, izin, yapı ve kullanım ruhsatı verilemeyeceği, proje için yatırıma başlanamayacağı ve ihale edilemeyeceği duyuruldu.

Ancak bu durum söz konusu teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçlerine başvurulmasının önünde engel teşkil etmeyecek. Yeni yönetmelikle, “Kurulu gücü 50 MW ve üzerinde olan rüzgâr enerji santralları” maddesine “Türbin sayısı 20 adet ve üzerindeki’ rüzgâr enerji santrallerini de dâhil edilerek, bu tipteki yatırımlarda da ÇED raporu aranmasının yolu açıldı. Bu değişikliğe paralel olarak daha önce, ÇED raporu aranan projeler kapsamında olan “Kurulu gücü 10 MW ve üzeri güneş enerjisi santralları’ maddesine “Proje alanı 20 hektar ve üzerindeki’ güneş enerji santralleri de ilave edildi.

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org