Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Olimpia Place
Share 27 May 2017

Tasarım: Holst Architecture

 

 

 

 

Geleneksel yeni İngiltere yurtları merkezi bir girişin çevresinde düzenlenen yığma taş yapılardır. Ancak, Archipelago Investments, Massachusetts Üniversitesi ile Amherst kasabası Mass arasında yeni ve özel olarak geliştirilmiş bir öğrenci konut kompleksi inşa etmek için Archipelago Investments, Portland merkezli Hollywood’lu Holst’le (Boston merkezli mimar DiMella Shaffer’le) anlaştı. Mimarlar akılcı biçim üzerinde daha çağdaş bir tutum almıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarımcılar, altı tarafı 4500 metrekarelik alana kurulamayan bir mekanı tepeden tırmanarak maksimum düzeye getirmek zorunda kaldılar. Bina genişleyen, dört kütleli okullara hizmet veren özel öğrenci konutuna ev sahipliği yapan ağaçlık bir alanda oturuyor.

 

 

 

 

 

 
Holst ortağı Dave Otte, AIA, bölgenin geleneksel yurt formlarına atıfta bulunmanın önemli olduğunu düşünüyor. Öyle bile olsa, “resmi doğru görünmüyordu” diyor. “Doğrusal çizgi kentsel alanlar için doğaldır. Geleneksel bir form almak ve onunla bir şeyler yapmak istedik “diyor, devamla. Ön ve arka avlu oluşturmak için orta giriş bloğunu çevreleyen kanatları etkileyen” bir şeyler “vardı diyor sonra.

 

 

 

Dört ve beş katlı yapı, farklı şekillerde gerçekleştirilen ve ortak bir şekilde çığır açan formlarla sınırlandırılmıştır: Ahşap çerçeve binanın çoğunlukla beyaz, ayakta duran dikişli metalle kaplıdır ve çatıyı ve duvarları sürekli eğilmiş bir düzlem olarak görür. New England kurumsal binaları ile en sık bağlantılı olan kiremit tuğla duvarını yalnızca köşe taşları kapatmaktadır. Bunlar, prefabrik tuğla eşyalar ve dikey olarak yönlendirilmiş pencereli lojmanlardır ve bu da yine modern bir dokunuş sunmaktadır.
Gömme açıklıklar kompozisyonun yüksekliğini ve soyut niteliğini vurgular. Otte, projeyle ilgili erken bir çalışma taslağının, bu kırmızı engebeli nesneleri, tasarım amacını tanımlamaya yardımcı olan unutulmaz bir görüntü olan bir kar fırtınasında “yüzen” olduğunu gösterdiğini hatırlatıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otte, müşterinin “yurt benzeri mekanlardan daha misafirperver yaklaşım odaklı mekanlar yaratma” isteğini anlatıyor. Bu, kompleksin ortasını birinci ve ikinci katlarda serbest bırakmak için bilinçli bir çaba ile burada çift katlı salon bir parça haline geldi ve giriş sakinleri için oluşturuldu. Alan, binanın ortasında oturur ve doğudaki sakinler için batıdaki girişe ve özel bir avluya bakar. Büyük merdivende, ikinci kat balkonda ve yarı geçirgen bir oda bölücü olarak konuşlandırılan özel korkuluk sistemi avludaki ağaçların dikeylikleri ile uyumludur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komplekste 72 adet, çoğunlukla üç ve dört yatak odalı konfigürasyonlarda toplam 217 yatak yerleşen evler bulunmaktadır. Çoğu birim, çapraz havalandırmaya izin veren çok sayıda pozlamadan hoşlanır. Plan, tek katlı binadan iki katlı koridorlara kadar uzanmaktadır; bu nedenle, üst katlarda yer alan pek çok ortak alanın ışığa erişimi vardır ve avluya bakmaktadır. Olympia Place, manzaranın tadını çıkarıyor.

 

 

 

Proje: Olympia Place, Amherst, Mass.
Yer: Amherst, MA
Proje durumu: İnşa edilmiş
Boyut: 9800 m2
Müşteri: Takımadalar Yatırımları
Tasarım Mimarı: Holst, Portland, Cevher.
Kayıtlı Mimar: DiMella Shaffer, Boston
Yapısal Mühendis: L.A. Fuess Partners
Makine Mühendisi: Harry Grodsky & Co.
Elektrik Mühendisi: Enerji Elektrik
Tesisat Mühendisi: Gervais Sıhhi Tesisat
İnşaat Mühendisi: SVE Associates
Geoteknik Mühendisi: John Turner Danışmanlık
Genel Müteahhit: Cutler Associates
Peyzaj Mimarı: Soren deNiord Tasarım Stüdyosu
Aydınlatma Tasarımcısı: Biella Aydınlatma Tasarımı

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmahazine.com
Çeviri:Mimdap

1 Yorum
  1. cephe düzeniyle fark yaratmış bir mimari

    kamil öztürk | 2 June 2017


Yorum yazmak için


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Söğütlüçeşme için hazırladığı plana itiraz eden Kadıköylüler, arazinin yeşil alan olarak kullanılmasını talep etti             Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mülkiyeti TCDD, İBB ve Maliye Hazinesi’ne ait olan Söğütlüçeşme İstasyon alanı için yeni bir planı askıya çıkarmıştı.     Yeni hazırlanan planla birlikte gar sahası 42 bin 451 metrekareyi kapsayacak. Proje [...]
ARŞİV
Subscribe