Beykoz’da sit alanı bir özel üniversite için imara açıldı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Beykoz’da sit alanı bir özel üniversite için imara açıldı
Share 25 Mayıs 2017

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beykoz’da sit alanı olan 60 bin metrakarelik araziyi imara açtı. Bakanlık yaptığı imar planları değişikliğinde araziyi ‘özel eğitim’ alanına dönüştürdü.

 

 

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un Beykoz ilçesinde sit alanı olan araziyi imara açtı. İmara açılan alanın büyüklüğü 60 bin metrekare. İmar değişikliğiyle yeşil alan olan arazi ‘özel eğitim’ alanı oldu. Korunması gereken yeşil alanda Beykoz Üniversitesi kurulacak. Üniversite inşaatının tabelası alanın hemen başında dikildi.

Yasalara aykırı yapılaşma izni

 
Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis eski Üyesi İbrahim Doğan yeşil alanın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. Bu alanın ve çevresinin ormanlık arazi olduğunu söyleyen Doğan, “İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda da bu arazi sit alanı olarak düzenlenmiş ve korunması gereken yerler içine alınmıştır. Esas itibariyle bölge ormanlık alan içerisindedir. Bu sebeple imara açılması yasalara ve imar kanununa aykırıdır” diye konuştu.

 
Ticari bir düzenleme

 
Planların tamamen ticari bir mantıkla yapıldığını vurgulayan İbrahim Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Netice itibariyle ile Bakanlık tarafından yapılan plan düzenlemesi çevre ve orman yasalarına, imar mevzuatına aykırıdır. Bu aynı zamanda yerel yönetimlerin yetki ve görev alanlarını yok hükmünde saymaktır. Planlar yapılırken plan hiyerarşisi içinde ve bölgenin öznel durumu dikkate alınarak yapılır. Yapılan düzenleme kamu yararı, katılımcılık ilkesi dikkate alınmadan yapılmıştır. Plan otoritelerinin yani meslek odaları ve çevreci kuruluşların görüşleri alınmadan yapılmıştır. Yaşam alanları bu planlarla adete kuşatma altına alınmış ve yok ediliyor. Çevreye ve doğaya zarar veren bu rantiyeci politikaları asla kabul etmiyoruz. Yasal hiçbir dayanağı olmayan bu plana süresi içinde itiraz edeceğiz. Planların yapılmasında kamu yararı esas alınmalı ve siyasi yapıların da bu durumlara el atarak öncülük etmesi gerektiği hususunu savunuyoruz.”

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org