MX_SI ve SPRB Arquitectos, Meksika İztapalapa’daki Papalote Çocuk Müzesi’ni

tasarlamak üzere seçildi. “Let’s Make City” sloganıyla kazanan ekibin projesi, plazayla yeni binanın zemin katı arasında sürekli bir alan yaratarak müzeyi kamusal alana açıyor. Tesisin 2017’de açılması planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kazanan proje, açıkça kentsel çevrede bir aktivatör olarak tasarlanıyor. Şehre açılan ve kentin büyük pencereleri vasıtasıyla, zemin katta fiziksel süreklilik ve üst katlarda görsel süreklilik yaratan, kamusal alana dahil edilen entegre bir müze için bir tasarım olarak tanımlanmakta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Müzenin kentsel stratejisi, kamusal alanı sokak seviyesinde bir buluşma yeri olarak değerlendirmek ve kümelendiği kentsel kavşağa uyumlu bir şekilde karşılık vermek için yola çıkıyor.

 

Binanın caddenin birkaç metre gerisinden döndüğü bir kent plazasının, müzeye bir uzantı olarak işlev gören büyük bir lobi olarak sunmak amaçlanmakta. Merkeze erişim yaygın bir sınırla, plazayı kompleksin içine çeken sütun duvarlarının bir ormanı ile sağlanmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kafe, hediyelik eşya dükkanının vb. Halka açıklaması zemin katta, erişim kontrolü bulunmayan yerdedir ve üst katlarda yer alan sergi alanlarının etkileşimli düzeni asma katta başlar; burada çok amaçlı odalar ve fuaye IMAX sinema ve tiyatro da bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Müzenin farklı seviyeleri çeşitli mekânlara ev sahipliği yapıyor, bunların her biri teraslar ve bahçeler gibi belirli özelliklere sahip açık alana sahip. Binanın kat planı, inşaat modülünün yapısal ritmine yanıt veren, V şeklinde bir kiriş çatısı ile birleştirilen betonarme perdelerden oluşan 10 metrelik şeritler halinde döşenmiştir.

 

Bu duvarlar, müzenin soyut ormanını oluşturuyor ve Tule Ağacı’nın gövdelerine atıfta bulunarak dokuyu dikkatle özenle tasarlanmışlar; sağlam, sağlam temelleri dışarı dallanıyor ve tepeye doğru daralıyor. Yatay ve dikey hareket stratejisine göre modüllerin gruplandırılması, yeni müzenin hacmini oluşturur.

 

Papalote Çocuk Müzesi

Sürdürülebilirlik

Yeri: Iztapalapa, Meksika

Mimarlar: MX_SI mimari stüdyo + SPRB Arquitectos

Proje Ekibi: Mara Partida, Boris Bezan, Héctor Mendoza. Laura Sánchez Penichet, Carlos Rodríguez Bernal

Yardımcılar: Olga Bombac, Oscar Fabian Espinosa, Ricardo Valdivia, Lidia Nájera, Claudia Bucio

Yapısal mühendis: BEST Consultoría Estructural Barcelona,

Nacho Costales, Carlos Jaen, BEST Consultoría Yapısal Guadalajara Ing. Andrés Velasco

Müşteri: Papalote Museo del Niño

Alan:17.500 m2

Bütçe: 275.000.000 MXN (aprox.)

Yarışma yılı: 2015

İnşaat bitirme yılı: 2017

Resimler: MX_SI

 

 

Kaynak: MX_SI
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir