Houston Kütüphanesi ve Sergi Kompleksi, Houston, Texas için dinamik mimari önerilerin başlatılması ve Amerikan şehirleri için yeni fikirlerin geliştirilmesinin ikinci aşamasıdır.

 

Sergi, uluslararası okuma ve araştırma için genişletilmiş bir kitap koleksiyonuyla sergiyi yorumlamak için oluşturulmuş sergi  koridorlarının ve kütüphane deposunun oluşturduğu birden fazla alanla işlevlerini tamamlar.

 

 

 

 

Kitap toplama alanının bir dizi harmonik manifolduna ve sergilenmeye programlı işlevin karıştırılmasına bağlı olarak, tektonik kütle ve dolaşımda ekstrapolasyon anları ile kendini gösteren dinamik bir akış sistemi oluşturur. Yayılan tektonik koridorlarda, çevredeki manzara gelişimiyle birlikte yankılanan daha küçük botanik bahçeler de bulunmaktadır, Sağlam bir çiçek ekranı ve plaza ile topluma hizmet etmektedir.

Site, şehir merkezinin hemen kuzeyinde, Hardy ve Burnett alanlarının ekseni boyunca yer almaktadır. İkonik yapı,  kentsel dinamizm için bir ekonomik teşvik enjeksiyonu sağlamayı amaçlamaktadır. Kütüphane, park ve botanik peyzajlı sergi salonları bunu sağlamaya yöneliktir,

 

 

 

 

 

Kültürel alışveriş, sivil faaliyetler ve araştırma için bölgeyi Houston’daki bir varış noktası haline getirmeyi hedeflemekte, sağlam bir mimari estetik, sanat ve bilim için dünya çapında bir kitap koleksiyonu öngörmekte ve bunu uluslar arası yayınlarla genişletmeyi amaçlamaktadır.
Mimari tektonik, çeşitli cam cephelere sahip metalize kabuklar biçiminde karmaşık düğümler yaratarak bir hareket içinde kaymalar oluşturmakta, demetlenmeleri sağlamakta, yayılmakta ve bir projeksiyon duygusu yaratmaktadır.

 

 

Bu stratejik iç mekanlar çok işlevliyi, kavramsal sentez ortaya koyan bir başlangıç noktasının imzasını taşıyan gizemli bir metalik cisim oluşturmaktadır.  Ayrıca bir dizi yeşil çatı, duvar ledli ve dijital projeksiyonlar için de bir labirent içerir. Konseptte teklif edilen toplam gelişme alanı9.000 m2’dir.

Kaynak:MA2
Çeviri:Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir