Abdul Latif Jameel Yönetim Merkezi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Abdul Latif Jameel Yönetim Merkezi
Share 29 Mart 2017

Tasarım:  Aedas

Abdul Latif Jameel’in Merkezi | Aedas
Proje, şehirleri birbirine bağlayan ana kuzey-güney yollarından biri olan ve havaalanı yakınlarında Cidde’nin tarihi bölgesinde 21 hektarlık bir alana El-Badad bölgesinde kurulan Prince Majid Yolu’na bağlı. Site yeni bir plana sahip ve bunun bir kısmı Abdul Latif Jameel’in Genel Müdürlük binası.

Abdul Latif Jameel’in Kurumsal Merkezi, Aedas’tan Andrew Bromberg tarafından tasarlandı ve şirket tarafından geliştirilen 21 hektarlık ana planın kuzeybatı köşesine yerleştirildi. Tesis, ikincil bir yolun kesiştiği noktada ve Cidde hava limanı ile eski şehre ve yeni Cidde’ye bağlı ana arterde bulunuyordu. Kompleksin yollara bitişik iki yüzü, çalışma “yaşam alanları” için bir tampon olarak kullanılır. Cidde’deki geleneksel binaların esin kaynağı olan bu koruyucu cepheler daha sağlamdır ve sert batı ışığının bina içine girmesini kısıtlar ve yoğun sokaklardaki gürültüyü azaltır.

Bu çekirdekler, konferans tesisleri, kantinler, spor salonları, namaz odaları ve tuvaletler de dahil olmak üzere tüm destek hizmetlerini içeren bağımsız “L-bar” ciltleri yapıyı çevrelemektedir. Üst düzey alan esnekliği ve açık planlama, bitişik ofisler için atriyum ile ayrılmış maksimum etkinlik alanlarının oluşumunu sağlar. Sokaklara bakan çubukların aksine, ofis alanı yumuşak, akan ve şeffaf ve şirketin etik anlayışını yansıtıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ofis zeminleri, kullanıcılar tarafından sağlanan salon alanlarında daha rahat toplantılar veya molalar yaratmak ve topluluk hissi yaratmak için etkileşim arayüzü bulunan üç kişilik kümeler halinde paketlenmiştir. Podyumda, ortak bir bahçenin yanı sıra, gelişim alanının çeşitli alanlarından geçen bir koşu yolu da var.

Aedasın izniyle
Proje bilgisi
Mimarlar: Aedas
Yeri: Jeddah, Suudi Arabistan
Tasarım Müdürü: Aedas Andrew Bromberg
Yapısal Mühendis: Aurecon Group
İnşaat Hizmetleri Mühendisi: Clarke Samadhin Associates
Yerel Danışman: SAK Danışmanı
Cephe Danışmanı: ALT
Aydınlatma Danışmanı: Işık Bürosu
Çevre Danışmanı: Anthesis Danışmanlığı
Ateş Enginner: Tasarım Güven
Asansör Mühendisi: Cooper & Wilcock FZ LLC
Peyzaj Danışmanı: ALN
Yıl: 2018
Tip: Merkez, Ofis binası
Fotoğraflar: Aedas ve Asymmetrica, Aedas ve Labtop Rendering

1 Yorum
  1. Bizde bu binaya benzemeye çalışan örnekler var diye hatırlıyorum.

    Ferit Akıncı | 29 Mart 2017


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org