Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
Giacomo Zanella İlkokulu
Share 15 March 2017

Tasarım: Giulia de Appolonia

 

 

Proje alanı, Villafranca ve Verona’nın dışında, kentsel çekirdek ile tarım arazisi arasında bulunuyor. Daha belirgin varlığı, etrafında “Verona’nın oldukça yoğun bir çıkış ekseni olan küçük köy Rizza” yı yapılandıran “strada della Rizza” dur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni bina, “strada della Rizza” ya paralel uzanan daha eski bir binanın yeniden yapılandırılması ve genişletilmesi amacıyla tasarlandı ve okulu yakındaki yoldan koruyan, yaşanmış bir duvar gibi durmaktadır. Bu nedenle, altyapısı gibi görünen herhangi bir pencere olmaksızın betonda 3.5m yüksek bodrum kat şeklinde durmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Üst kat cephe, güçlü izolasyon katsayısına sahip polikarbonatla tamamen kaplanır; gri tonlar dışa, beyaz da iç kısımda bulunmaktadır. Bu sayede sınıfta gelen ışık, cephedeki dış rengi ile değiştirilmez. Dersliklerde böylece doğal bir dağınık ışık üreten bir duvar oluşturulmuştur.

 

 

 

 

 

 

 

Dış polikarbonat ile iç cephe cam cepheleri arasındaki boşluk tabanın altında bir ızgarayla ve üst kısmında binanın termal davranışını iyileştirmek için motorlu camlarla havalandırılır.

 

 

 

 

 

 

 

Bu bina cephesi, “strada della Rizza “‘nın karşı tarafındaki kilisenin önünde bulunan meydanın doğal bitişi gibidir. Bu iki kamu binası arasındaki ilişki, karmaşık bir kentsel alan yaratmayı ve bu yolla tüm alanı yeniden nitelendirmeyi amaçlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilise önünde otoparkta yaya akışını alması amaçlanan okul tarafında küçük bir kamusal alan yaratılması da aynı amaca sahiptir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Giriş salonu, ikincil bir caddede bulunan iki kat yüksekliğiyle açılır ve sizi, girip konaklamaya davet eden kamusal alanla özel alan arasında bir filtre gibi çalışır.

 

 

Binanın “strada della Rizza” tarafında bulunan soğuk renkler ve malzemelerle karşıt olarak, bu giriş tarafı ve bahçe biri renkli parçalar mevcuttur.

 

 

 

 

 

 

 

Giriş çitinin dışındaki giriş koridorunun önünde bulunan barınak, kentsel arabuluculuğun önemli bir unsurudur çünkü girişteki çift yüksek unsurların etrafındaki müstakil evlerin ölçeği ile ilişkilendirmektedir.

 

 

Binanın iç kısmında renkler hakimdir; “valchromat” (ahşap elyafın reçine, macun renkli ve doğal oksit renklerinde mevcut olan bir karışımı) adı verilen özel bir malzeme kullanılarak, binanın küçük kullanıcıları için hoş bir ortam yaratılır.

 

 

 

 

Uyumluluğu ve yüksek teknik performansı sayesinde, bu malzeme bir duvar örtüsü gibi belirsiz bir şekilde kullanılmaktadır ve özellikle bir dershane ve kitaplıkta donatılmış bir duvar sunan mobilya ve kapılar yaratmaktadır.

 

 

Mevcut binaya müdahale, başlangıçta bir açık alan olarak düzenlenen ve nihayetinde küçük bir salon ve iki özel sınıf (sanat ve bilişim) olarak yapılandırılan, bodrumun yeniden işlevselleştirilmesi şeklindedir.

 

 

Cephe müdahalesi, yeni pencere çerçeveleri, opak kısımlarda yalıtılmış bir kat ve eski binayı yeni bir görüntü ile çağdaş bir görüntü kazandıran polikarbonat dikey şeritlerle yapılmış bir çift yüzeyi içeriyor.

 

 

 

 

Polikarbonatın farklı sarı tonları bahçenin renklerini yansıtıyor ve günün farklı saatleri ve farklı mevsimler için makul gelen değişen estetiği tanımlıyor.

 

 
Kaynak: www.archcitectmagazine.com
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


Tasarım: Marpillero Pollak Architects,.     Halk kütüphanelerinin gurur verici bir geçmişi olan ancak sorunlu bir geleceği olan bir kurum olduğuna inanıyorsanız, Marpillero Pollak Architects tarafından yeni Elmhurst Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etmeniz gerekiyor. New York’un Tasarım ve İnşaat Departmanı (DDC) tarafından 2004 yılında işletmeye alınan bu sivil mimarinin sadece başarılı bir çalışması değil, topluluk oluşturan [...]
ARŞİV
Subscribe