Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
Tarihi Otele Etkileyici Pavyon
Share 3 March 2017

Best Western Hotel Baltic
Tasarım: The Cammon Office

 

 

 

 

 

 

 

 

Sundsvall, 19. Yüzyıl sonlarında İsveç’in en zengin şehirlerinden biriydi. Zenginlik, ülkenin geri kalanına kağıt ve inşaat ihtiyaçları için kereste sağlamış olan kuzeydeki ormanlarından gelmekteydi. Ancak, 1888′de Sundsvall, eski ahşap kasabayı neredeyse tamamen imha eden bir yangınla vuruldu.  Bunun üzerine İsveç’teki en iyi mimarlar yeni şehri yaratmak için hiçbir masraftan kaçınılmak üzere görevlendirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Müteahhitler zamanın en etkileyici yapılarını yaratma konusunda yarıştı ve son zamanlarda kenti dünya mirası listesine sokmak için de bir dzi tartışmalar yapıldı.

 

 

 

 

 

 

Best Western Hotel Baltic, iç limanda, 19. yüzyıl kentinin eteklerinde yer almaktadır. Bir zamanlar göze çarpan bir site iken, ancak E4 karayolu boyunca ana ulaşım noktası olan liman boyunca şehir sudan uzaklaşmıştı. E4, şimdi Sundsvall körfezi üzerinden köprüye taşınırken, limanın cazibesini geri kazanma potansiyeli oluştu ve bunun için bir başlangıç ​​noktası olarak Best Western Baltic Pavilion’u görülebilir hale geldi.

 

 

Best Western Otel Baltık komşu binayı satın aldı ve tasarımcı The Cammon Office oteldeki yeni alanları bütünleştirmek ve yeni ve daha belirgin bir giriş, bir bar ve bir restoran için bir uzatma binası oluşturmak için görevlendirildi.

 

 

 

 

Köşkü tasarlarken mevcut binaların zenginliğini ele almak ve aynı zamanda köşkün şehir dokusuna çağdaş bir katkı haline gelmesini sağlamak amaçlandı. Dış cephe, otelin girişinde sadece bir açıklık bırakarak abartılı  bir boyutlu geleneksel otele bağlanır.

 

 

 

 

Köşk, içten yük taşıyan çelik sütunlarla inşa edilmiştir. Ve yapısal cam cephe düşük demir camdan yapılmıştır. Kaplama, köşke sağlamlık kazandırmak için çevre çevresinde 40mm’lik flanşlara sahip 4 mm alüminyum levhalar lazerle kesilmiş olarak yapılmıştır. Döşeme, pencere panjurları gibi hareket ederek bir miktar gölge sağlamakta ve konukları ve de kaldırımın hemen dışından geçenlerden korumaktadır.

 

 

• Yer: Sundsvall, İsveç
• Proje Yılı: 2015
• Fotoğraflar: Mikael Olsson

 

 

 

Kaynak: Arch Daily

Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Tarihi mekanlara da ekler ve ilaveler yapılıyormuş demek ki ama kuralı var, kalitesi var.

    kemalettin sarıca | 11 March 2017


Yorum yazmak için


Tasarım: nARCHITECTS                 Greenpoint’de Norman ve Wythe Avenues’in kesiştiği yerde yeni bir depoda bulunan bu yeni mekan kurgusu, etkinlikler ve sergiler için alanlar, tasarım eğitimi, serbest ortak çalışma alanı, fabrikasyon laboratuarı, restoran fonksiyonlarını bir araya getiren dükkan tasarımıdır. . Bina, ayrıca, kent yaşamını iyileştirmek için ürün ve hizmetler [...]
ARŞİV
Subscribe