Türkiye'nin Asbestos ile İmtihanı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Türkiye’nin Asbestos ile İmtihanı
Share 3 Mart 2017

Canlıların ve Doğanın Katline ve İstismarına HAYIR!

Asbest (ya da asbestos), uzun süreli solunumu sonucunda akciğer kanseri, mezotelyoma (akciğer veya karın zarı kanseri), asbestoz (akciğerde asbest birikimine bağlı doku hasarı) gibi hastalıklara neden olan son derece tehlikeli bir maddedir. Eski binalarda izolasyon amacıyla kullanılan bu malzemenin sağlığa olan zararlarından ötürü ve teknolojik gelişimler sonucunda kullanımı durdurulmuştur. Ancak eski binalarda halen bulunmaktadır. Bu nedenle bu zehirli kimyasalın bulunduğu binaların yıkımı sırasında aşırı katı güvenlik önlemleri alınması şarttır. Aksi takdirde koca bir şehirde yüz binlerce insan bu kimyasaldan olumsuz etkilenebilir.
Ankara’nın kalbinde bulunan bu fabrikada 350 ton asbestosun bulunduğu raporlanmıştır. Yıkımı sırasında alınan önlem miktarı ise en basit ifadesiyle “korkutucu”dur. Kıyas olması bakımından, yurtdışında nasıl bir önlem alındığı örnek olarak verilebilir.
Hazırlayan: ÇMB (Evrim Ağacı)
Teşekkür: Soner Durmaz ve İlkem Kumru
Kaynak : www.evrimagaci.org

Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org