Menil Çizim Enstitüsü - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Menil Çizim Enstitüsü
Share 22 Şubat 2017

Tasarım: Johnston Marklee
2017 P / A Ödülleri’nde birincilik ödülü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Yerel dilin çoğaltılmasında iyi bir iş çıkardılar, fakat inşaatın inceliği ile heyecan verici bir şeyler yapmak için “sıradan “(bu basit gated çatılar) ile çalıştılar.”
– Jüri üyesi Jennifer Bonner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki modern çizime adanmış ilk bağımsız müze olan Menil Çizim Enstitüsü, Houston kent merkezinin hemen batısındaki Montrose semtindeki Menil Koleksiyonunun ağaç gölgeli kampüsünde yerleşmiştir. Enstitü 2008’de kuruldu, ancak Los Angeles merkezli firma Johnston Marklee’nin, 30 dönümlük kampus için David Chipperfield Architects tarafından hazırlanan bir master planın bir parçası olarak, 40 milyon dolarlık bir ev tasarladığı 2012 yılına kadar orada kaldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Johnston Marklee, belki de en iyi özel ev tasarımı için firmaya 30.000 metrekarelik enstitüye dönüşecek yer önerdi. Menil semtindeki diğer binalar gibi “özellikle orijinal Menil Koleksiyonu, hemen Renzo Piano’nun Hon yapısının kuzey batısında yer almaktadır. Texas güneşiyle ikili bir ilişki içeriyor: Çatının geniş çıkıntıları ve ağaçların yapraklı kanopileri, yüzde 90’lık bir oranda korunmada kalmamıza yardımcı oluyor. Gün ışığını birincil aydınlatma kaynağı olarak kullanmak için bazı alanlara ışığın girişine izin verilmiştir. Bina, ortak bir beyaz çelik tabla çatısı altında düzenlenen, çalışmalar için (“araştırmacılar manastırı” olarak anılacaktır), sergiler ve idare bölümü olmak üzere üç adet gri sedir oturma bulunan üç kapaktan müteşekkildir. Çatı aynı zamanda, üç kapalı cildi bir araya getiren ve konferans, çalışma ve sosyal işlevler için bir mekan sağlayan “oturma odası” adı verilen çok işlevli, açık hava alanını da kapsamaktadır. Ağaç dolu avlular planın üzerine gelmiş ve ikisi binanın giriş noktalarına isabet etmiştir.

 

 

Proje Bilgileri
Proje: Menil Çizim Enstitüsü, Houston
Müşteri: Menil Vakfı
Mimar: Johnston Marklee, Los Angeles. Sharon Johnston, FAIA, Mark Lee (müdür); Nicholas Hofstede (proje yöneticisi); Andri Luescher, Anton Schneider (proje mimarları); Rodolfo Reis Dias, Douglas Harsevoort, David Gray, Letitia Garzoli, Maximilian Kocademirci, Mehr Khanpour (takım)
Yapısal Mühendis: Guy Nordenson and Associates; Cardno Haynes Whaley
Peyzaj Mimarı: Michael Van Valkenburgh Associates
Aydınlatma Tasarımı: George Sexton Associates
M / E / P Mühendis: Stantec
İnşaat Dış cephe Mühendisi: Simpson Gumpertz & Heger
İnşaat Mühendisi: Lockwood, Andrews ve Newnam
Peyzaj Aydınlatması: Tillett Lighting Design Associates
Maliyet Danışmanlığı: AECOM
Akustik / Görsel İşitsel / IT: Arup
Güvenlik: Mimarın Güvenlik Grubu
Sulama: WC3 Tasarımı
Topraklar: Olsson Boyut: 2800 metre kare
Maliyet: 26 milyon dolar

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org