Taksim Cami için ilk kazma vuruluyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Taksim Cami için ilk kazma vuruluyor
Share 16 Şubat 2017

Taksim Meydanı’nda yapılacak cami için ilk kazma yarın törenle vurulacak.

 

 

 

Taksim Meydanı’na yapılacak olan cami için yarın ilk kazma vuruluyor.

 

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem’in katılımıyla, 17 Şubat 2017 Cuma günü saat 11.00’de cami inşaat alanında düzenlenecek temel atma töreni ile çalışmalar başlayacak.

 

 

Caminin yapılacağı yerdeki çiçekçi dükkanları tahliye edilecek.

 

2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu skandal bir kararla onay verdiği proje ile ilgili Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Sami Yılmaztürk, “Kurulun bu kararı hukuku ayaklar altına alıyor” demişti. Yılmaztürk, Beyoğlu imar planlarına açtıkları tüm davaları kazandıklarını vurgulayarak Yılmaztürk “Bu kararlar, Cumhuriyet rejimi ile hesaplaşmanın bir parçası. Taksim Meydanı bir bütündür ve bir bütün olarak korunmalıdır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

 

Taksim’e cami projesi için en son 2011 yılında açılan dava kazanıldı. Cami projesi de dâhil Taksim’de planlanan bir çok inşaat bu şekilde durduruldu. Ancak Danıştay 6. Dairesi, 2015 yılında imar planlarını iptal eden mahkeme kararını bozarak projelerin önünü açtı.

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org