Anadolu Yakasında ilçelerde binalara 15 kat sınırlaması - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Anadolu Yakasında ilçelerde binalara 15 kat sınırlaması
Share 15 Şubat 2017

Kadıköy’de bina yüksekliklerinin en fazla 15 kat olarak sınırlandırılmasının ardından Maltepe, Kartal, Pendik başta olmak üzere Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde de benzer bir uygulama için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

DHA’nın haberine göre, Kadıköy’de bundan sonra en fazla 15 katlı bina yapılmasına yönelik 1/5 bin ölçekli plan değişikliği 12 Şubat 2016’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından kabul edilmişti. İBB Meclisi’nin Şubat ayı oturumunda ise uygulamanın 1/bin ölçekli Uygulama İmar Planı’nına da işlenmesine karar verildi. Böylece Kadıköy’de yüksekliğin serbest olduğu alanlarda 15 kattan yüksek bina inşa edilemeyecek. Ancak bu sınırlama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Fikirtepe’yi kapsamıyor. İlerleyen günlerde de yapılacak inşaatlarda da Bakanlık, bu kararı delme yetkisine sahip.

 

 

Sınırlama nedeniyle bazı müteahhitlerin tepkisi ile karşılaşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kat sınırlaması kararını olumlu bulduklarını açıklamıştı. İBB Meclisi’nde söz alan CHP’li Meclis üyeleri Ülkü Koçar ve Esin Hacıalioğlu pilot bölge olarak Kadıköy’de başlatılan uygulamanın diğer ilçelere de örnek olması temennisinde bulunarak, devamını beklediklerini dile getirdi.

 

 

AKP’li İmar Komisyonu Başkanı Hadi Diler ise, diğer ilçelerde de yükseklik sınırlaması için İmar Komisyonu’nda çalışma yürütüldüğünü söyleyerek “Şehir Planlama Müdürlüğü ile de görüşerek önümüzdeki günlerde nihai karar verilecektir” açıklamasında bulundu. Bahsi geçen ilçelerin Maltepe, Kartal, Pendik başta olmak üzere Anadolu yakasındaki ilçeler olduğu öğrenildi.

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org