Suvela Şapeli - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Suvela Şapeli
Share 14 Ocak 2017

Tasarım: OOPEAA
Hedef, zengin bir çeşitlilikte etkinlik için fırsatlar sunabilen ve konut sakinlerinin esnek ve uyarlanabilir bir alanda bir araya gelmelerini sağlayacak bir yapı oluşturmaktı. Şapel, girilmesi kolay bir binada davetkar ve hoş bir atmosfer sunmaktadır. Her şeyden önce, hem mahalledeki hem de toplumdaki diğer grup üyelerine hizmet eden bir buluşma yeri görevi yapmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tüm işlevler sadece bir seviye, zemin kotunda yer alır ve bina, dış cephe üzerindeki arsa çevresine kadar uzanan ve ortasında samimi bir iç avlu oluşturan tek bir U-şeklinde kütleleşir. Ana giriş, U şeklindeki binanın iç avluya açıldığı bir köşede oluşurken, iç mekanların tamamı avluya bakar. Avlu, ana yapı hacmine gömülmüştür.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana şapel salonu, yardımcı alanlarıyla binanın kuzey doğu bölümünde bulunmaktadır. Komite personelinin ofisleri ve çalışma alanları ile birlikte ek toplantı ve grup çalışma alanları U şeklindeki hacmin orta kısmında bulunur. Binanın batı kısmında yer alan U şeklindeki hacmin öbür tarafında, topluluk parkına hizmet etmek için şehre kiralanan alanların yanı sıra çocuklar ve gençler için alanlar bulunur. Topluluk parkı tarafından işgal edilen alanlar parka doğru dışarıya bakmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binanın yüksekliği büyük ölçüde değişir. Uzun şapel salonu alanın bir köşesine doğru yükselimektedr. Bina yüksekliği, ofis kanadına doğru yavaş yavaş azalır vetoplanma parkına en yakın bölümde yükselir. Bina, ahşap, beton ve çelik elemanlardan oluşan hibrid bir yapıdadır. Ahşap iç ve dış yüzeylerde de kullanılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahşap varlığı, duvarların çoğunlukla ahşap kırıntılarla kaplandığı uzun boylu şapel salonunda en belirgindir. Dış kabuk bakır kaplı. Dış duvarları çizen bakır tabakaları, bir malzemede tamamen kaplanmış binanın çeşitli hacmini de vurgulayarak çatının üzerine uzanır.

 

 

 
Proje Bilgisi
Mimari: OOPEAA
Yeri: Espoo, Finlandiya
Sorumlu Mimar: Anssi Lassila
Proje Mimarı: Iida Hedberg
Müşteri: Espoo’nun Parish
Tasarım Ekibi: Juha Pakkala, Teemu Hirvilammi, Jussi-Pekka Vesala, Hanna-Kaarina Heikkilä, Anis Souissi, Miguel Silva
Alan: 2150.0 m2
Yıl: 2016
Türü: Dinsel
Fotoğraflar: Mika Huisman, Marc Goodman / archmospheres.com

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Yüz tane soru sorun işte bir tek cevabı. Dini yapıyı basıl yapıyorlar bakalım. Bu ülkede nasıl bir tartışma zemini nasıl bir demokrasi nasıl bir ortak kültür var herşey ortada.

    Cemal Kozlu | 14 Ocak 2017


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org