Northwestern Üniversitesi Ryan Merkezi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Northwestern Üniversitesi Ryan Merkezi
Share 13 Ocak 2017

Tasarım: Goettsch Parners

 

Evanston kampüsünün güneydoğu kenarında, Northwestern Üniversitesi Pick-Staiger Konser Salonu ve Regenstein Müzik Salonu’nun hemen güneyinde yeni müzik ve iletişim binası yer almaktadır. Michigan Gölü’nün ön cephesinde bulunan birinci sınıf bir parselde ve yeni sanat sahasında yer alan bina, okul kampüsünde imza gibi görülmektedir. Bu yapı Regenstein Hall ile bağlanmak için tasarlanmışken, School of Music’in programlarını ilk kez konsolide etmesine olanak tanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yapı kütlesinin dinamik, Z-şekilli planı, sanat yeşilinin doğu kenarını ve ardından gölün batı kenarına doğru devam eder. Büyük bir atriyum bu formu böler ve ana giriş ve toplama alanı sağlar ve gölün net manzaralarını sunar. LEED Gold statüsünü hedefleyen bina, çift cidarlı bir cephe ve gri su sistemi gibi bir dizi yenilikçi özellik sunuyor. Tüm alanlar, opera provası ve koro resitali dahil olmak üzere muazzam akustik gereksinimleri karşılamıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resital salonu, binanın önemli mücevheridir. 40 fit yüksekliğindeki bir cam duvara sahip olan bu alan, icracıları Michigan Gölü ve Chicago siluetinin dramatik bir zeminde karşı karşıya bırakıyor. Resital salonunda detay anlamda, anıtsal bir 42 ‘x 40’ cam duvarın genel akustik zorluklarını ve sonuçta oluşan akustik yansımaları dikkate almak için gereklidir. Cam duvarın dikey desteği, resital salonun muazzam beton yan duvarlarına tutturulmuş yüksek düzeyde gerilmiş yatay kablolar kullanarak, yukarıdan asılmış ve inceliklerini yakalamışlardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güneş / gölge tonları, erişilebilir boşlukta bulunan, tavan üstünde gizlidir, böylece salonun akustiğine müdahale etmezler. İç cam duvar, yankıların izleyici tarafından duyulmasını önlemek için içe doğru eğiktir. Akustik afişler, performans sırasında akustiği ince ayarlamak için resital salonunda kullanılabilir.

 

 

 

Resital salonun yatay döşenen ahşap şerit panelleri, cam duvarın ses yansımalarını absorbe etmek için tasarlandı, böylece tüm oda, akustik performansı ödün vermeden benzersiz bir vizyon fırsatını yaratmak için uyumlu çalışıyordu.

 

 

 

Mimari: Goettsch Ortakları
Yer: Evanston, ABD
Alan: 14120.0 m2
Yıl: 2015
Türü: Kültür Merkezi
Fotoğraflar: Tom Rossiter
Yapısal Mühendislik: Thornton Tomasetti
MEP / FP Mühendislik: Cosentini Associates
Genel Müteahhit Firma: Power Construction Company
Peyzaj Danışmanı: Hoerr Schaudt Peyzaj Mimarları
Akustik ve Ses / Video Danışmanı: Kirkegaard Associates
Aydınlatma Tasarımı ve Tiyatro Planlaması: Schuler Shook
Asansör Danışmanı: Jenkins & Huntington
İnşaat Mühendisliği: Illinois V3 Şirketler
Sürdürülebilir Tasarım Danışmanı: Atölye Ten
Maliyet Danışmanı: Lend Lease
Tasarım Maliyet Danışmanı: İnşaat Maliyet Sistemleri
Leed Danışmanı: Epstein
Donanım Danışmanı: Açılış Çözümleri
Enerji-Çevre Teknik Danışmanlığı: E Cube
Toprak Mühendisleri: AECOM
Müşteri: Northwestern University

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com
Çeviri: Mimdap

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org