Arcadian Food & Drink - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Arcadian Food & Drink
Share 12 Ocak 2017

Tasarım: Robert Maschke Architects

 

Arcadian Food and Drink, konukların tiyatro olarak kutlamalarını, misafirlerin hem izleyicilerin hem de oyuncuların oynadığı mevcut bir binanın içinde dinamik bir sahne oluşturmalarını kutluyor. Ohio’nun yakın zamanda yenilenmiş Gordon Square Sanat Merkezi olan Cleveland’da bulunan bu adaptif yeniden kullanım restoranı içinde, mevcut tiyatro oyunlarının daha da etkinleştirilmesine yardımcı olan birçok tiyatro, galeri ve yerel mağaza yer almaktadır. Birinci sınıf içecek ve mezeler sunan Arcadian Food and Drink, dinleyicilere benzersiz bir mimari deneyim sunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mevcut cephe bölümleri korunurken diğerleri üç farklı formun geliştirilmesi için uyarlanmıştır. Mutfağı barındıran mevcut bir sarı duvar yapısı, yemek alanına uzunlamasına görüntüleri yerleştiren yeni bir kırmızı taş örgüsü ve delikli bir metal ekranla örülü yeni bir monolitik beyaz kama, mevcut sokak sırasını kontrast bir şekilde tamamlıyor. Detroit Caddesi boyunca yürümekte olan yayalar, şefin sahnesini sürdürülebilir deniz ürünleri olarak görüyorlar ve mezeler sarı duvar örgüsündeki geniş cam delikten hazırlanıyor. Geçit girişinde bulunan konuklar, duvar ve zeminde bulunan üçgenlerin beyaz perdelerinden geçerken sahneye giriş yaptıkları için barın kısa bir görüntüsüyle karşılaşıyorlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seyirci üyeleri restoranda sahneye çıktıkça farklı alanlar açılmaya başlandı. Konuklar, aktif mutfağa, oturma iznine sahip konukların feragat ettikleri görüşleri ile selamlanırlar. Bir çok seviyede mimarlık, dinamik bir hareket hissi geliştirmek ve ifade etmek için kullanılırken, kullanılan malzemeler yemek deneyimini zenginleştiren çözümler sunmak üzere konuşlandırılmıştır. Karşılıklı biçimler iç içe geçmiş, katlanmış ve misafirleri kuşatmak için kırışan boşluklar arasındaki sınırlar bulanık tutulmuştur. İki katlı bambu duvar, bara bir zemin görevi görür ve yemek alanında oturma biçiminde açılır. Beyaz tavan mevcut binanın yerel yapısal kısıtlamaları karşısında katlanarak samimi bir yemek deneyimi yaratıyor. Yüzey, çubuğun üzerindeki iki katlı odaya girerken üst kattaki içki demiryoluna dönüşür.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konuklar üst seviyeye geçerken bar ve merdiveni bölen delikli metal ekranı hareket ettirir. Üst katta, bambu ve beyaz yüzeyler cephelerin oluklu delikli ekranından bakan pencereleri çerçeve içerisinde çerçevenin yönüne göre değişen dinamik bir yüzey oluşturuyor. Konuklar yemeklerinin tadını çıkarırken sokak manzarası görüşüne, şehir sahne ve tiyatro haline gelir ve misafirler seyirciler olur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Adı: Arcadian Yiyecek ve İçecek

Yer: Cleveland, Ohio, Amerika Birleşik Devletleri

Proje durumu: İnşa edilmiş

Tamamlanan Yıl: 2016

MİMAR: Robert Maschke Architecture

Takım:  Robert Maschke (Kurşun Tasarımcısı)
Matthew Lindsay (Proje Yöneticisi)
Alex Mann (Tasarımcı)

Yapısal Mühendisi: Barber & Hoffman

Tip: Ticari- Eğlence

 

 

 

 

 

Kaynak:www.archpaper.com

Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org