Ahırdan Dönüşüm… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Ahırdan Dönüşüm…
Share 5 Ocak 2017

Tasarım: Savioz Fabrizzi Architectes

 

19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen ahır, Praz-de-Fort  val d’entremont’taki köyü girişinde yer almış ve terk edilmişti. Dönüşüm sürecinin bir parçası olarak, ilk önce söküldü ve Saleinaz’da vadi boyunca birkaç kilometre ileriye yeniden inşa edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eski ahırın oluşturduğu  kütle içine yeni bir bağımsız yapı ve bir iç cidar inşa edildi. Dış yapıdan bu ayrılma, birbiriyle iletişim halinde olan açık yarı öyküler yoluyla zengin bir mekansal karışım yaratılmasını sağladı. Dolayısıyla konut, değişik seviyedeki farklılıklar yoluyla organize edilen tek bir açık ve sürekli alan olarak değerlendirildi. En özel mekanlar olan yatak odası ve ofis, ahırın üst kısmında, yaşam alanlarının ve mutfağın üzerinde yaratılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadece mevcut açılımlar, farklı balkonlara erişimi sağlayan kapılar olduğu için bunlar muhafaza edildi ve sırlı kaldı. Ahırın karakterini daha rahat hale getirirken, ahır karakteristik özelliklerini azaltmaktan kaçınmak için yeni açılımların sayısı en aza indirildi. Yeni açılımlar, pozisyona bağlı olarak ya doğal çevrenin dışında veya orijinal zarf ile bir ilişki yaratacak şekilde konumlandırıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mevcut ruchines (buğday kurutma galerileri) tarafından oluşturulan harici bantlar, dış duvarları daha homojen hale getirmek ve ahırın orijinal görünümüne yakın tutmak amacıyla kullanıcıları için bir samimiyet sunmak amacıyla biraz daha yoğun yapılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Açık betonda yeniden yapılan taban, orijinal taban için kullanılan taşı hatırlatıyor. Bu yeni taban, ahizeyi göze çarpmayan hale getirmek için dış duvardan geri yerleştirilmiş bir cam grubuyla bağlanır. Bu cam sırtı doğal ışığın tabandaki alanlara ulaşmasını sağlar.

 

 

 

Ahırın yeni iç kaplaması meşe panellerinden oluşur; tabandaki boşluklar harici taşı hatırlatan malzemelerin kullanılmasıyla kontrast oluşturur.

 

 

Proje Adı:Ahır Dönüşümü
Yer: Praz-de-Fort, İsviçre
Proje durumu: İnşa edilmiş
Tamamlanan Yıl: 2016
Boyut: 90 m2
Mimar: Savioz Fabrizzi Architectes
Danışmanlar
• İnşaat Mühendisi: Alpatec SA
• Elektrik Mühendisi: Tecsa SA

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org