Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
67 Jalan Binchang evinde dönüşüm
Share 31 December 2016

Tasarım: A-D Lab Pte Ltd

 

 

Singapur, Jalan Binchang’daki müstakil evlerin pek çoğu birbirine benzeyen ve genellikle 1970′lerde inşa edilen iki katlı tuğla evlerin yenilenmenin önemli olduğu bir aşamada mevcut bina ömrü de tükenme aşamasında.

 

 

 

 

 

 

 

Tasarımcılar, 67 Jalan Binchang projesinde,  şirin mahallenin geçmiş doğal gelişimini tasarımlarında ilham kaynağı olarak gördüler. Mevcut yarı müstakil evin büyütülüp canlandırılmasına, mevcut yapılı çevreyle, tropik konut binalarının geçmişi ve doğal çevreyle uyum içinde olmayı sürdürmek konusunda tasarımcılar beyin fırtınası yapıyorlardı.

 

 

 

 

 

 

 

 
Tasarımcılar, yeni bir çevreye uyum sağlamaya ihtiyaç duyan bir canlı yapı üretmek için mevcut binaya baktılar. Gömülü tarihini yıkıp tamamen yeni bir şey olarak yeniden icat etmek yerine yapısını, organizasyonun iç mantığını ve anlamını tasarımın başlangıç noktası olarak kullanmaya ve bu var olan kalıp ve yapı üzerine inşa etmeye karar verdiler. Yeni bir formda ve boşluğa.
 

 

 

 

 

 

 

Mimarlar, alanın zamanla ve değişen yerleşim koşullarıyla nasıl geliştiğini incelemekte ve böylece inşaat ömrünü artırabilmenin yollarını arıyorlardı. Ayrıca, atık azaltma, projedeki tasarruflar, maliyeti ve komşusunun evindeki aksamayı en aza indirmenin bir yolu olarak tasarımcılar, 2 katlı yarı müstakil evin tamamını sitede tutmaya karar verdiler. Bu yapı ile yeni eklenen 2 kat artı çatı katı uzantısı arasına evden ışık ve rüzgar getirmek ve yeni yapının eskiden bağımsız olarak yerleşmesini sağlamak için eski ve yeni yapılar arasındaki boşluk özellikle tutuldu. İç cephe kaplama salonunun mantığı, arkaya bakan hizmetler ve mevcut evin özel ikinci katı muhafaza edildi ve yan uzantıya taşındı.
 

 

 

 

 

 

 

Malzemeyi asgariye indirmek ve iki yapıyı birbirine bağlamak için bir başka çabalar da  sarfeden tasarımcılar, binanın eski ve yeni bölümlerinin ana cephesi olarak çatı şeklindeki evin 5. katını kullandılar. Burada formu bükmüşler ve evin üstü ve yanları etrafında katlamışlardı. Bu çatı, geleneksel eğimli çardak tropikal çatının evrimleşmesi olarak düşünülmüş ve tropik alanlardaki çatının görsel ve işlevsel öneminin tarihini korumaktadır.

 

 

 

 

 

 

Organik olarak sarılı bağımsız çatı, sert tropikal güneş ile aşağıdaki iç ve dış yaşam alanları arasında yalıtım tamponu oluşturur. Tasarımda kaynak verimliliğine bir örnek, binanın Kuzeydoğu cephesindeki organik olarak düzenlenmiş boyalı tuğladan “nefes alan” bir duvar oluşturmak için basit, yerel olarak mevcut malzemelerin kullanılmasıdır.

 

 

 

 

Bu çok işlevli geçirgen duvar, Bishan Caddesi 22′nin yakınında bulunan Kategori 3 yolundaki gürültüyü azaltmaya ve mevcut rüzgarların binanın içinden akmasına ve evdeki ısınmayı azaltarak binanın klima ile olan bağımlılığını düşürmeye yardımcı oluyor.  Estetik açıdan bakıldığında, bu nefes duvarı, evin iç yüzeylerinde güzel ışık desenleri oluşturarak alanın tarihine, iklimine ve doğal unsurlara uygun olarak sakin ve huzurlu bir ortam yaratıyor.

 

 

Mimari: A-D Lab Pte Ltd
Yer: Jalan binchang, Singapur
Proje Ekibi: warren liu, wu yanling, anna, Mayıs manrique, najeeb rahmat
Yıl: 2012
Tip: Konut
Fotoğraf: edward hendricks | Ci & bir fotoğrafçılık

 

 

 

Kaynak:www.arch2o.com
Çeviri:Mimdap

1 Yorum
  1. Sıradan olmayan çözümlere yönelmek nefes açıcı.

    Meryem | 9 January 2017


Yorum yazmak için


Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’dan beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin itiraf gibi bir açıklama geldi. Depreme karşı “bazı çalışmalar” yürüttüklerini söyleyen Ceylan, “Yeterli mi? Yeterli değil” ifadelerini kullandı.         MÜSİAD Karabük Şubesi’nin 2′inci Olağan Kongresi, kent merkezinde bulunan bir restoranda yapıldı. Kongreye Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, Safranbolu Kaymakamı [...]
ARŞİV
Subscribe