Tasarım: Architecture East

 

 

                       181 Mercer, Houston ve Mercer caddelerinin köşesinde.

 

 

New York Üniversitesi, Cole Sports Center’ın bulunduğu Houston ve Mercer caddelerinin köşesinde Davis Brody Bond ve KieranTimberlake tarafından tasarlanan 23 katlı binayı (181 Mercer olarak adlandırılan) yeni binayı kamuoyuna sundular.

 

 

IM Pei’nin Üniversite Köyü’nün sınırları içinde bulunan, cam mozaikle kaplı bu cam binası, 58 yeni sınıf, 50 uygulama odası, 20 müzik öğretim odası, 350 kişilik proscenium tiyatro, gösteri sanatları için çoklu kullanım odası, 10 Orkestra topluluk odası (üniversitenin ilk) ve yaklaşık 420 yeni öğrenci ve en az 30 fakülte için konuttan oluşan kompleks tanıtıldı. Bu proje, NYU’nun en büyük sınıf binası haline gelecektir. Buna ek olarak, toplu olarak NYU spor tesislerinin yeni merkezi olarak hizmet edecek bir tur havuzu, basketbol sahaları ve diğer spor alanları olan bir atletik tesis gibi ortak alanlar da proje içinde yer alacak.

 

 

 

 

Her iki firma da Kolombiya Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi, Harvard, Yale, Princeton ve Cornell gibi üniversite kampüslerinde ve diğerlerinin yanı sıra opak olarak nitelendirilen Cole Spor Merkezi’nden görsel bir ayrılma ile fark edilmesini ve yapının monolitik bir yapı olmasını istedi.

 

 

 

 

Mimarlar, geçirgenlik duygusu yaratmak ve yapıyı halka açık tutmak için izin verilen kare görüntülerin yalnızca yüzde 80’ini kullanmayı seçti. Greene Caddesi, kampüs içinde açıklık oluşturmak için bina ile Üniversite Köyü arasında yaya geçidi olarak genişletilecek. Yeşil çatılar, cam paneller, açık teraslar ve ortak alanlar içeren tasarımda hafiflik ve şeffaflık duygusunun geliştirilmesi anahtar dolaşım alanlarının bulunması öne çıkarıldı.
Planlar 2012’de Belediye Meclisi tarafından onaylandı ve onaylandığından beri proje yürürlüğe girdi. İnşaat Şubat 2017’de başlayacak ve 2021’de tamamlanacak. Beklenen maliyet 1. milyar dolar civarındadır.

 

 

 

Kaynak : www.archpaper.com

Çeviri :  Mimdap

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir