Çanakkale'de tarihi binalar çöküyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Çanakkale’de tarihi binalar çöküyor
Share 5 Kasım 2007

Çanakkale’de çürümeye terk edilen ve çökme aşamasına gelen tarihi binalar önlerinden geçen vatandaşlar için tehlikeli arz ediyor.

Çanakkale’nin çeşitli bölgelerinde bulunan asırlık binaların bakımsızlıktan çökmeye yüz tuttuğunu belirten vatandaşlar, bu binaların bir kısmının önlerinde gerekli tedbir alınmaması sebebiyle çevreye de tehlike saçtığını söyledi. Çanakkale Belediyesi’nin tescilli olup bakım ve onarımı yapılmayan binalar hakkında kanunların verdiği yetkiye dayanarak geçtiğimiz yıl kamulaştırma kararı aldığını hatırlatan vatandaşlar, bu konuda halen bir gelişmenin olmadığını ve binaların aynı şekilde durduğunu ifade etti.

Çanakkale Belediyesi yetkilileri, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde bulunan “Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu” (KUDEB) tarafından 2002 yılından bu yana atıl ve metruk durumda bulunan yapıların tespit edilerek, 40 adet binanın mülk sahibine gerekli tedbirleri almaları için tebligat yapıldığını belirterek, “Bu tebligatın ardından tarihi binalardan yaklaşık yüzde 60’nın restore edilmesi sağlandı. Bu konuda örnek olması amacıyla, belediyemizce de atıl ve metruk durumda bulunan bazı binalar satın alınarak, kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere restorasyonuna başlandı. 2006 yılı içerisinde çıkan kanun ve yönetmelikler çerçevesinde; kanunun belirlediği bakım ve onarım sorumluluklarını yerine getirmeyen mülk sahiplerinin taşınmazları, kanunların verdiği yetkiye dayanılarak belediyemizce kamulaştırılacak. Bu konuda da tescilli binaların sahiplerine gerekli tebligatı yaptık. Binaların önlerinde tedbir alınmamışsa belediye olarak bu tedbiri biz alıp bu konuda ayılan harcamanın fazlasını o kişiden tahsil ediyoruz” dediler.

Kaynak: Yeni Şafak


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org