Duvar ve kolonları çatlak okulda eğitim yapılır mı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Duvar ve kolonları çatlak okulda eğitim yapılır mı
Share 5 Kasım 2007

Eskişehir’de Mehmet Ali Yasin İlköğretim Okulu’nda duvar ve kolonların çatlak olmasına rağmen, eğitim öğretime devam edilmesi öğrencileri ve velileri korkutuyor. Okulun geçen yaz yıkılıp yeniden yapılması gerekiyordu, ama çivi bile çakılmadı.

YENİDOĞAN Mahallesi’nde 250 öğrencisi bulunan 2 katlı Mehmet Ali Yasin İlköğretim Okulu, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Duvar ve kolonlarında çatlaklar oluşan okulda çocuklarının can güvenliğinin olmadığını belirten ve adının açıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi şunları söyledi:

“Geçen yıl çocuklarımız yıkılma tehlikesi olan okulda eğitim gördü. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bize 2 katlı okulun yaz tatilinde yıkılıp 90 günde yenisinin yapılacağını söyledi. Ancak bu yapılmadı. Şimdi de ödeneğin 2008 yılında geleceğini, önümüzdeki yılın haziran ayına kadar çocuklarımızın burada eğitim göreceğini söylüyorlar. Çocuklarımızın can güvenliği tehlikede. Yetkililere durumu bildirdik, ancak bir sonuç alamadık. 100 metre mesafede Osmangazi Üniversitesi’ne ait eski fakülte binası 4 yıldır boş duruyor. Üniversite yetkililerinin bu binayı geçici olarak çocuklarımıza tahsis etmesini istiyoruz.”

Mehmet Ali Yasin İlköğretim Okulu’nun biri 2 katlı ve yıkılma tehlikesi olan bir binası ile diğeri de 4 katlı ek binası bulunuyor. Duvarları çatlak olan 2 katlı binada ana sınıfı, 1, 2, 3, 4, ve 5’inci sınıflarda 250 öğrenci eğitim görüyor.

SIVAYLA KAPATTILAR

Öğrenciler ise okulun her iki yan duvarlarında çatlaklar olduğunu, buraların alçıyla kapatılıp üzerinin boyandığını öne sürerek şu iddialarda bulundular:

“Alt kattaki sınıflarda çatlaklıklar fazlalaşınca buradaki 2 sınıf boşaltıldı, öğrencileri de bahçedeki 4 katlı ek binaya taşıdılar. Boşaltılan sınıflar depo alarak kullanılıyor. Ayrıca öğretmenlerimiz bize sürekli olarak olası bir depremde hızla okulu boşaltmamızı söylüyor. Bu da bizi korkutuyor. Ders aralarında öğrenciler koridorda koşarak gittiklerinde okul sallanıyor. Sınıflarda korkarak ders yapıyoruz. Ayrıca bahçeye çıktığımızda yıkılma tehlikesine karşı okul binasının yanında oyun oynamıyoruz.”

Yenisi gelecek yıl yapılacak

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 2 katlı okul binasının önümüzdeki yıl yıkılıp yeniden yapılacağını, bu süre içerisinde çocukların kalabilecekleri bir yer arayışını sürdürdüklerini söyledi. Bir yetkili, okulun yakınında bulunan ve 4 yılı aşkın süredir boş olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin eski İktisadi ve İdari ilimler Fakültesi binasını geçici olarak istediklerini, ancak rektörlüğün olumsuz yanıt verdiğini öne sürdü.

Kaynak: Hürriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org